Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова політичної партії "Соціал - демократична партія"

Каплін пообіцяв, що винесе керівників МВД та Мінюсту, якщо вони не припинять здійснювати тиск на лідерів СДП

15 липня 2017 року народний депутат України Сергій Каплін пообіцяв, що винесе міністрів МВД та Мінюсту, якщо вони не припинять здійснювати тиск на лідерів СДП. Він додав, що його прихильники готові блокувати помешкання міністрів та адміністративні структури для досягнення цієї мети (відео: 53:19).
Не виконано
Сказано 15 липня 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=NzbjSJmY81A
  • http://zik.ua/news/2017/12/20/nardep_kaplin_razom_iz_pryhylnykamy_uvirvalysya_u_minyust_1229979
  • https://www.facebook.com/kaplins/posts/1841961555875840
  • https://www.youtube.com/watch?v=GSuBjoOvZC0
  • https://www.facebook.com/kaplins/posts/2086808188057841

Результат

20 грудня 2017 року народний депутат Сергій Каплін та його прихильники увірвалися в Міністерство юстиції. Перед тим Каплін зламав двері – «соціалісти» увійшли в кабінет Павла Петренка, коли міністра не було там, і заявили, що будуть блокувати Мін’юст, доки міністр «не розблокує Соцпартію». Частину прихильників Капліна затримали. Через декілька годин будівля була звільнена від активістів.

24 січня 2018 року Міністерство юстиції України зареєструвало новим керівником СПУ колишнього радника міністра внутрішніх справ Іллю Киву.

У відповідь Петро Устенко, який до цього часу значився в реєстрі лідером СПУ, звинуватив очільників Міністерств внутрішніх справ і юстиції – Арсена Авакова і Павла Петренка у рейдерстві та політичній корупції.

2 травня 2018 року Сергій Каплін повідомив, що Ілля Ківа юридично очолює Соціалістичну партію України. Каплін запевняє, що документи були викрадені "Ківою, Аваковим та Петренко", щоб зареєструвати Іллю Ківу головою СПУ. Окрім цього, він додав про існування рішення Вищого адміністративного суду , який зобов'язує Петренка внести рішення в реєстр про те, що Ківа не є головою СПУ. Каплін запевняє, що у розмові з ним Міністр юстиції Петренко повідомив, що рішення про внесення змін до реєстру залежить від позиції Арсена Авакова (відео з 19:13). .

19 липня Сергій Каплін повідомив про рішення Окружного адмінсуду: суд визнав протиправними дії Державної реєстраційної служби, скасував її наказ і зобов‘язав взяти до відома дані про зміну в статуті і керівних органах, прийняті на ХХ з‘їзді СПУ.

Станом на березень 2019 року в Україні існує СДП Сергія Капліна, Соціалістична партія України Іллі Киви та політична партія "Соціалістична партія Олександра Мороза". Рішення про скасування призначення головою соціалістів Іллю Киву скасовано так і не було, про що запевняв Каплін. Тому обіцянка отримує статус "не виконано", враховуючи, що керівники МВД та Мінюсту знаходяться на своїх посадах.