Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Фищук має намір укріпити правий берег річки Прут

19 червня 2017 року голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук поставив собі за мету укріпити правий берег р. Прут у зв’язку з тим, що він підмивається та запобігти його руйнації під час повені відповідно до наявної проектно-кошторисної документації.
Виконано
Сказано 19 червня 2017 р.

Джерело

  • http://bukoda.gov.ua/news/oleksandr-fishchuk-proviv-robochu-naradu-stosovno-zapobigannya-zabrudnennya-r-prut-vnaslidok-mo
  • Лист Державного агенства водних ресурсів України від 22 лютого 2018 року
  • http://bukoda.gov.ua/news/na-radi-evroregionu-verkhnii-prut-skhvaleno-rezolyutsiyu-shchodo-vdoskonalennya-ta-rozshirennya
  • https://www.president.gov.ua/documents/3892018-25566

Результат

За інформацією Державного агентства водних ресурсів України від 2 лютого 2018 року загальна протяжність побудованих дамб та берегоукріплень у Чернівецькій області становить 46 км, 10 з яких потребує відновлення. Річка Прут є другою за величиною в області протяжністю 108 км. В області заходи з забезпечення протипаводкового захисту здійснюються Басейновим управлінням водних ресурсів річок прут та Сирет у межах виконання Загальнодержавної цільової програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення. До її заходів на 2014-2021 роки включено будівництво дамб та укріплень берегів р. Прут загальною протяжність 5,3 км вартістю 58 млн грн. Однак у 2014-2017 роках для потреб Чернівецької області на виконання програми коштів з державного бюджету виділено не було.

Також на території Чернівецької області діє "Регіональна програма робіт з розчистки та регулювання русел річок Чернівецької області на 2015-2019 роки" згідно з якою у 2017 році виконано укріплення лівого берега р. Прут біля с. Зелений Гай Новоселицького району на загальну суму 151, 445 тис. грн. У 2018 році планується провести протипаводкові заходи річки Прут загальною вартістю 1,2 млн гривень.

В рамках засідання Ради Єврорегіону "Верхній Прут" 27 квітня 2018 року заслухано звіт про діяльність Єврорегіону "Верхній Прут" у 2014-2018 роках. Як повідомив начальник Басейнового управління водних ресурсів річок Прут та Сірет Андрій Кавуля, основною метою проекту є захист транскордонних районів верхньої частини басейнів річок Прут та Сірет від паводків, а також зменшення економічної, екологічної та соціальної вразливості населених пунктів, що знаходяться в паводконебезпечній зоні. Фінансування проекту забезпечувалось Євросоюзом в об’ємі близько 9 млн євро. Одним з основних заходів було передбачено будівництво 30 автоматизованих гідрометеорологічних станцій. Окрім цього, було збудовано 974 метрів берегоукріплення, що забезпечують захист як безпосередньо гідро постів, так і прилеглих територій від руйнівної дії паводкових вод.

23 листопада 2018 року Президент України підписав Указ "Про звільнення О.Фищука з посади голови Чернівецької обласної державної адміністрації" згідно з поданою ним заявою. У зв'язку з тим, що заходи з укріплення річки Прут проводились, обіцянка отримує статус виконаної.