Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Барна має намір забезпечити виїзди у села Тернопільської області автомобілів медичної діагностики

4 липня 2017 року голова Тернопільської ОДА Степан Барна повідомив про намір відновити практику виїздів у села Тернопільської області автомобілів флюорографії та УЗД діагностики та запустити під це відповідну програму (відео 17:30-18:03).
Виконано
Сказано 4 липня 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=r92_lZHa7K8
  • Лист заступника голови Тернопільської ОДА Вонс Ігоря Васильовича
  • http://www.oda.te.gov.ua/main/ua/news/detail/163940.htm
  • http://www.oda.te.gov.ua/main/ua/news/detail/164200.htm
  • http://www.oda.te.gov.ua/main/ua/news/detail/169132.htm
  • Лист Тернопільської ОДА від 25 квітня 2019 року

Результат

Станом на 21 березня 2018 року розроблено регіональну програму з профілактики та лікування захворювань, що передбачає заходи щодо обстеження населення, в першу чергу сільського, пересувними флюорографами.

310 сучасних нових амбулаторій будуть збудовані у сільській місцевості у 15 регіонах України, серед яких і Тернопільська область. У зв'язку з цим 31 липня 2018 року було затверджено проект будівництва сільських амбулаторій у Тернопільській області. Вже невдовзі в області розпочнеться будівництво нових та реконструкція існуючих амбулаторій загальної практики – сімейної медицини. Адже Тернопільщину включили до першого пулу проектів із реалізації цієї ініціативи. Тернопільська область на будівництво амбулаторій, придбання автомобілів для сімейних лікарів та покращення матеріально-технічної бази отримала майже 179 млн грн. Тож, в Тернопільській області розпочнуть будівництво 18-ти амбулаторій загальної практики – сімейної медицини. Планується також реконструкція 47 діючих амбулаторій. Щонайменше 80 млн грн субвенції на розвиток сільської медицини буде спрямовано на придбання медичного обладнання, а для мобільності лікаря придбають 134 автомобілі з розрахунку: одна амбулаторія – один автомобіль.

19 жовтня 2018 року автомобіль швидкої медичної допомоги, який раніше використовувався у зоні бойових дій на Сході України, передали Золотниківській об’єднаній територіальній громаді. До складу Золотниківської ОТГ входить 21 населений пункт, в якому проживає понад 8 тисяч осіб.

За інформацією Тернопільського обласного протитуберкульозного диспансеру у 2018 році пересувними флюорографами проведено 6263 обстежень, а в 2019 році - 2195 обстежень.