Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова політичної партії "Соціал - демократична партія"

Каплін пообіцяв, що буде пікетувати Мінкульт і вимагати відставки Нищука, поки він не поверне трьом полтавським пам'ятникам архітектури статусу національних

30 червня 2017 року народний депутат України Сергій Каплін пообіцяв, що буде пікетувати Мінкульт і вимагати відставки Міністра Нищука, поки Міністерство культури України не поверне трьом полтавським пам'ятникам архітектури статусу національних. Зокрема, це стосується Кадетського корпусу, Будинку дворянського зібрання (більш відомий як кінотеатр Котляревського) та краєзнавчого музею.
Архів
Сказано 30 червня 2017 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/kaplins/posts/1582927735112558
  • https://poltava.depo.ua/ukr/poltava/deputati-ne-pidtrimali-pitannya-pro-zvernennya-do-kabminu-schodo-arhitekturnih-pam-yatok-poltavi-20170915640566
  • Лист від МКУ

Результат

15 вересня на 12 сесії Полтавської міськради обговорили пропозицію Олександра Шамоти про звернення до Кабміну щодо включення "Кадетського корпусу", "Будинку дворянського зібрання" та "Краєзнавчого музею" до пам'яток національного значення. Рішення підтримали тільки 15 з 40 депутатів. Мер Олександр Мамай зазначив, що Кабмін у цій ситуації розбереться сам.

5 вересня 2018 року МКУ повідомило, що "Будинок дворянського зібрання", "Краєзнавчий музей" внесено до об'єктів культурної спадщини в Реєстр за категорією національного значення (наказ КМУ від 23 травня 2018 року). Поряд з цим Міністерство підготувало проект постанови про доповнення в Реєстр з пам'ятками національного значення "Кадетського корпусу". Постанова буде подана на розгляд КМУ відповідно до регламентних норм.

Враховуючи, що почався процес над поверненням полтавським пам'ятникам архітектури статусу національних, обіцянка переноситься в категорію "архів".