Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Черкас

Бондаренко зобов'язався ремонтувати по одному пляжу на рік

29 травня 2017 року міський голова Черкас Анатолій Бондаренко зобов'язався щороку облаштовувати по одному пляжу для відпочинку в місті (відео 15:20-15:40). Нині у Черкасах є три комунальних пляжі: Пушкінський, Соснівський та Смілянський. Проте капітального переобладнання зазнав лише Пушкінський у 2017 році.
Архів
Сказано 29 травня 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=a7U70opHsvM
  • http://zmi.ck.ua/publish/plani-mera-cherkas-u-2019-mu-nov-troleybusi-suchasniy-plyaj-koleso-oglyaduta-rekonstruktsya-ckveru-yunst.html
  • Лист Черкаської міськради від 22 серпня 2019 року
  • Лист Черкаської міської ради від 13 серпня 2020 року
  • Лист Черкаської міської ради від 20 серпня 2020 року
  • Лист Черкаської міської ради від 17 лютого 2021 року

Результат

Анатолій Бондаренко обіцяв облаштовувати по одному пляжу для відпочинку на рік, проте як свідчать звіти міської ради, роботи з покращення інфраструктури пляжу та благоустрою тривають поступово на усіх пляжах міста. Таким чином, не було завершено повністю облаштування жодного пляжу в місті, робота на них триває й досі.

Оскільки роботи з облаштування пляжу проводяться, проте не облаштовується по одному пляжу в рік, як те обіцяв мер Черкас, то публікація переноситься до архіву.

Нагадаємо про попередній перебіг подій:

Станом на 17 лютого 2021 року КП "Дирекція парків" на балансі має 5 пляжів: "Дахнівський", "Казбетський", "Соснівський", пляж для людей з обмеженими можливостями, пляж "Митницький".

У 2020 році виконано наступні заходи на пляжах міста:

1) пляж "Казбетський":

- придбано обладнання для занять кросфітом за 849 999 гривень;

- придбання системи фільтрації за 150 000 гривень;

- реконструкція спортивного майданчика для занять кросфітом, витрачено - 4 054 814 гривень.

2) пляж "Соснівський":

- облаштовано зовнішні мережі водопостачання, водовідведення з облаштуванням літніх душових, зовнішніх мереж електропостачання.

На 2021 рік також плануються заходи щодо облаштування майже усіх пляжів міста.

13 серпня 2020 року Черкаська міська рада повідомила, що наразі в місті існує 3 комунальних пляжі: "Митницький", "Казбетський", "Соснівський". Також вже розроблено відповідний проєкт рішення міської ради про створення пляжу "Дахнівський". 20 серпня міськрада повідомила, що в 2019-2020 роках проводилися роботи з облаштування вже 3-х існуючих в місті пляжів, зокрема:

1) пляж "Казбетський":

- проведено будівництво мереж водопостачання та водовідведення;

- реконструкція спортмайданчу для заняття кросфітом;

2) пляж "Митницький":

- будівництво дитячого майданчика;

- облаштування мереж водопостачання та водовідведення;

3) пляж "Соснівський":

- будівництво мереж водопостачання та водовідведення:

- облаштування літніх душових;

- зовнішніх мереж електропостачання.

За інформацією Черкаської міськради від 22 серпня 2019 року було проведені заходи щодо облаштування пляжів в місті:

У 2017 році було придбано машину для прибирання пляжів, рятувальну вежу на пляж "Митницький", будиночки для персоналу, придбано та встановлено трибуни для волейбольного майданчику пляжу "Казбетський". Також було проведено заходи щодо відновлення та підтримки сприятливого санітарного стану річки на пляжі "Казбетський" - проведено очищення пляжу від забруднення, відходів, деревини та іншого сміття, облаштовано біоплато.

У 2018 році здійснено будівництво пляжу "Митницький" (зовнішні мережі водопостачання та водовідведення; облаштування електропостачання), проведено будівництво мереж водопостачання та водовідведення пляжу "Казбетський", здійснені заходи щодо відновлення та підтримання сприятливого санітарного стану річки та пляжу "Казбетський".

У 2019 році - будівництво пляжу "Смілянський" (зовнішні мережі водопостачання та водовідведення), будівництво мереж водопостачання пляжу "Казбетський", придбання будиночків для персоналу та рятувальної вежі на пляж "Соснівський", проведено заходи щодо відновлення та підтримання сприятливого санітарного стану річки (очищення пляжів від забруднення, мулу, відходів та іншого сміття).

27 лютого 2019 року Анатолій Бондаренко повідомив що, вже розпочато роботу з облаштування сучасного пляжу – напроти території парку "Сосновий бір". У місті вже є подібні якісні та зручні пляжі – це "Казбетський" та "Митницький".