Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України

Синютка пообіцяв забезпечити стабільний вивіз ТПВ зі Львова впродовж 2-х років

22 червня 2017 року голова Львівської ОДА Олег Синютка пообіцяв забезпечити стабільний вивіз ТПВ зі Львова впродовж усього часу дії делегування повноважень, а саме 2-х років (відео 01:25-02:20).
Виконано
Сказано 22 червня 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=4vrVoTV1XKI
  • http://portal.lviv.ua/news/2017/06/22/supermen-sinyutka-bude-dva-roki-vivoziti-lvivske-smittya
  • https://www.facebook.com/andriy.sadovyi/posts/1494156247290592
  • https://zik.ua/news/2018/12/11/sadovyy_ne_planuie_zaymatysya_vyvezennyam_smittya_zi_lvova_u_2019_rotsi__sesiya_1467241
  • https://www.youtube.com/watch?v=pmjP8d3Ub48
  • https://zaxid.net/lvivska_oblrada_peredumala_rozrivati_ugodu_pro_vivezennya_smittya_zi_lvova_n1477289

Результат

29 червня 2017 року Львівська міська рада ухвалила передачу обласній адміністрації повноваження на вивезення та захоронення ТПВ з території Львова на 2 роки (до 30 червня 2019 року).

1 липня 2019 року завершується дія угоди між Львівською міськрадою та Львівською ОДА щодо вивезення сміття з обласного центру. Однак, Львівська міськрада розраховує, що вивезенням сміття й далі буде займатися область, оскільки заклала відповідну субвенцію на цілий 2019 рік.

12 березня 2019 року Львівська обласна рада розгляне дострокове повернення «сміттєвих» повноважень Львову. Тож з 1 квітня, ймовірно, за вивезення твердих побутових відходів знову візьмуться міські управлінці. Такі повноваження місто передало області у червні позаминулого року, аби припинити сміттєву блокаду Львова. За таку послугу місто платило в середньому мільйон гривень на день. Та обласні обранці вирішили розірвати цю угоду достроково. Голова обласної ради не приховує, що рішення політичне (відео).

12 березня 2019 року Львівська обласна рада не стала розглядати рішення про дострокове розірвання договору про вивезення сміття з Львівського міською радою. «У нас відбулася нарада керівників фракцій обласної ради, де розглядалося звернення від керівників фракцій Львівської міськради, у якому вони звертаються до нас з проханням перенести розгляд цього питання у зв’язку з тим, що на їхню думку, міська рада виконує ті домовленості, які були передбачені у меморандумі. Ми розглянули це питання, трошки подискутували і вирішили підтримати прохання депутатів Львівської міської ради» - повідомив перший заступник голови обласної ради Андрій Білоус.

Станом на травень 2019 року забезпечується стабільний вивіз твердих побутових відходів зі Львова, відповідно до договору між Львівською ОДА та Львівською МР про передачу обласній владі повноважень із вивозу сміття у Львові, тому обіцянка отримує статус "виконана".