Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Львова
  • Голова партії "Самопоміч"

Садовий має намір реалізувати проект по переробці мулу

25 травня 2017 року міський голова Львова Андрій Садовий повідомив про намір реалізувати проект по переробці мулу на очисних спорудах, що знаходяться біля ТЕЦ-2 та виробляти електроенергію, щоб забезпечити нею комунальне підприємство ЛМКП «Львівводоканал».
Архів
Сказано 25 травня 2017 р.

Джерело

  • http://city-adm.lviv.ua/news/city/housing-and-utilities/239785-budivnytstvo-smittiepererobnoho-kompleksu-tse-novi-robochi-mistsia-novi-investytsii-andrii-sadovyi
  • https://www.youtube.com/watch?v=9LjIldtYCSs
  • http://ecolog-ua.com/news/u-lvovi-pobuduyut-novu-stanciyu-pererobky-mulu-ta-utylizaciyi-stichnyh-vod
  • https://city-adm.lviv.ua/news/science-and-health/ecology/266791-budivnitstvo-biogazovoji-stantsiji-na-ochisnikh-sporudakh-l-vova-planuyut-rozpochati-nastupnogo-roku

Результат

Дана обіцянка вже була зафіксована в базі АП "Слово і діло". З цієї причини публікація перенесена в архів.

Станом на 1 липня 2019 року тривають роботи з реконструкції очисних споруд та підготовки до реалізації проекту побудови біогазової станції. Будівництво її мають намір розпочати вже наступного року. Загальна вартість проекту - 31,5 млн євро кредитних коштів ЄБРР та НЕФКО і гранту ЄС. Однак, аби повністю реконструювати очисні споруди, відповідно до євростандартів, потрібно орієнтовно 200 млн євро.

Станом на 9 липня 2018 року на вул. Пластовій у Львові в рамках реконструкції очисних споруд заплановано збудують станцію переробки мулу для очистки та утилізації стічних вод та виробництва біогазу для когенерації. Відповідні містобудівні умови 6 липня видав виконавчий комітет Львівської міськради.

5 жовтня 2017 року у Львові стартував III Міжнародний екологічний форум «Вода і Енергія». В рамках Форуму підписали договори-гарантії по НЕФКО і ЄБРР по проекту «Реконструкція очисних споруд та будівництво станції переробки мулу для очистки та утилізації стічних вод і виробництва біогазу для когенерації у Львові».