Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Барна пообіцяв реалізувати в області проект по реформуванню бібліотечної системи

10 травня 2017 року голова Тернопільської ОДА Степан Барна має намір у рамках пілотного проекту за підтримки фонду «Бібліотечна країна» кардинально змінити бібліотеки зробивши в них своєрідний освітній центр, деякі бібліотеки планується об'єднати на базі шкіл. Відповідно за рахунок економії коштів, вкласти їх у ті бібліотеки, які функціонують, щоб створити належні умови для перебування там читачів, поповнити бібліотечні фонди і забезпечити матеріально-технічну складову.
Архів
Сказано 10 травня 2017 р.

Джерело

  • http://www.oda.te.gov.ua/main/ua/news/detail/135667.htm
  • http://www.oda.te.gov.ua/main/ua/news/detail/153444.htm
  • Лист Тернопільської ОДА
  • Лист Тернопільської ОДА
  • https://mistosite.org.ua/ru/articles/skhovyshche-knyh-chy-tsentr-spilnot-kudy-rukhaiutsia-ukrainski-biblioteky

Результат

5 березня 2018 року благодійний фонд «Бібліотечна країна» презентує дослідження щодо стану бібліотечних мереж в об’єднаних територіальних громадах Тернопільської області та практичні моделі реформування системи публічних бібліотек, включаючи досвід Великобританії та успішні проекти окремих об’єднаних територіальних громад України.

У 2017-2018 роках в рамках реалізації проекту у Теребовлянській громаді був створений сучасний громадський простір на базі бібліотеки, кількість відвідувачів збільшилось на 85%. Теперь в бібліотеці не лише наявне сучасне обладнання та нові книжки, але й створено простір для проведення різноманітних культурних заходів.

За інформацією Тернопільської ОДА від 11 травня 2019 року, в рамках реалізації проекту було проведено реформування бібліотечної системи. Станом на 1 травня 2019 року в Шумському районі було збережено 39 публічних бібліотек, поміж яких: центральна районна бібліотека, районна бібліотека для дітей, 11 сільських бібліотек-філій Шумської центральної бібліотечної системи, 21 бібліотеку Шумської об'єднаної територіальної громади та 5 бібліотек Великодедеркальської об'єднаної територіальної громади. Об'єднання публічних і шкільних бібліотек в Шумськом районі не відбувалося.

Станом на травень 2019 року було проведено реформування бібліотечної системи в рамках проекту «Трансформація бібліотек в сучасні центри розвитку громад», який впроваджувався у пілотних громадах Тернопільської області. Проект був реалізований фондом «Бібліотечна країна», тому дана обіцянка переноситься в архів.