Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Кірш запевнив, що доведе до кінця справу щодо вимагання хабара у харків'янина за виділення землі під фермерське господарство

26 травня 2017 року народний депутат України Олександр Кірш заявив, що доведе до кінця справу щодо вимагання хабара у розмірі 50 тисяч доларів за виділення землі під фермерське господарство у харків'янина Петра Івановича Доброноса (відео:08:53). Депутат вважає, що винних осіб потрібно притягнути до кримінальної відповідальності, а не відпускати під заставу. «СЛОВО І ДІЛО» ЗВЕРТАЄ ВАШУ УВАГУ! Виконання цієї обіцянки не належить до компетенції народного депутата, однак фіксація заяви необхідна для зваженої характеристики поведінки персони у публічному просторі.
Архів
Сказано 24 травня 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=gg5Jq9JUmRc
  • https://112.ua/politika/vecherniy-praym-23062017-397533.html
  • Лист народного депутата Олександра Кірша від 16 листопада 2017 року

Результат

В кінці червня Олександр Кірш повідомив, що зустрічався з великою кількістю людей для вирішення вказаного питання. За його словами, беззаконня було і зі сторони того, хто звертався за допомогою, а ситуація була описана не вірно (відео:29:30).

У відповідь на наш запит в листопаді депутат повідомив, що його помічниками заявнику була надана повна юридична допомога для відстоювання в суді своїх прав, однак факт вимагання хабара в детально описаній справі відсутній. Позивач вимагає надання йому в оренду землі, однак і сам не погодився на запропонований йому варіант. Оскільки умова, за якої обіцянка могла б отримати відповідний статус не була дотримана, вона переноситься в категорію "архівних".