Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Москаль пообіцяв звернутися в Генпрокуратуру й СБУ за поясненнями нардепа Віктора Балоги у звинуваченнях

22 травня 2017 року голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль пообіцяв звернутися в Генпрокуратуру й СБУ за поясненнями нардепа Віктора Балоги у звинуваченнях стосовно призначень на посади голів РДА громадян з подвійним громадянством.
Архів
Сказано 19 квітня 2017 р.

Джерело

  • http://moskal.in.ua/?categoty=news&news_id=2780
  • Лист голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля
  • Лист заступника начальника управління документального забезпечення ГПУ Філіпенко Тетяни
  • Лист директора департаменту інформаційної діяльності Закарпатської ОДА Галас Ярослава

Результат

Відповідно до листа Закарпатської ОДА від 12 червня 2017 року звернення щодо необхідності надання пояснень народним депутатом України Віктором Балогою про подвійне громадянство голів РДА на Закарпатті направлене в Генеральну прокуратуру України.

Відповідно до листа Генеральної прокуратури України від 22 червня 2017 року згідно з даними автоматизованої системи електронного документообігу у ГПУ упродовж травня-червня 2017 року звернення Закарпатської ОДА стосовно народного депутата України Балоги В.І. зареєстрованими не значаться.

Щодо заяви народного депутата України Віктора Балоги про начебто угорське громадянство голів РДА на Закарпатті Геннадій Москаль мав особисті розмови з генеральним прокурором України Юрієм Луценком та головою СБУ Василем Грицаком під час однієї з робочих поїздок до Києва. За інформацією Луценка та Грицака озвучена заява не підтверджена жодними доказами. В ході розмови голова ОДА усно звернувся до генерального прокурора та голови СБУ з проханням запросити народного депутата для дачі пояснень та доказів. Наслідками цього прохання Геннадій Москаль не цікавився, оскільки заява Балоги про подвійне громадянство популістична і бездоказова. Враховуючи вказані факти обіцянка переноситься до архіву.