Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Добродомов пообіцяв оприлюднити списки політиків, які мають громадянства інших країн

23 травня 2017 року народний депутат Дмитро Добродомов пообіцяв оприлюднити списки політиків, які мають громадянства інших країн. Для отримання відповідних списків, «Народний контроль» звернувся до посольств декількох країн світу, зокрема США, Канади, Великобританії, Ізраїлю та ін. Таке ж звернення було надіслано в українські відомства: Міністерство юстиції, Міністерство закордонних справ та СБУ.
Архів
Сказано 23 травня 2017 р.

Джерело

  • http://nkontrol.org.ua/podvijjne-gromadyanstvo-khto-krim-artemenka/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=62155
  • https://www.facebook.com/dmytro.dobrodomov/posts/1788429761198758

Результат

29 червня 2017 року у ВРУ зареєстровано проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо громадянства осіб, яким надано допуск до державної таємниці, а також осіб, які претендують на зайняття або обіймають посади в органах державної влади чи органах місцевого самоврядування» №6658. Одним з ініціаторів виступив Дмитро Добродомов.

1 листопада Добродомов повідомив, що він отримав відповіді від установ до яких звертався з цим питанням. У відповідях не було вказано хто є громадянином інших країн, окрім України. Враховуючи, що умови за яких обіцянка отримала би відповідний статус не була дотримана, вона переміщується в категорію "архівні обіцянки".