Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Кістіон обіцяє, що при Хмельницькій АЕС збудують сховище для відпрацьованого палива

11 травня 2017 року віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон заявив, що при Хмельницькій АЕС заплановано побудувати сховище для відпрацьованого ядерного палива. «В Україні будується декілька сховищ. Одне сховище збудовано на Запорізькій атомній електростанції. Друге сховище, яке будується, на території Чорнобильської зони відчуження. Третє сховище заплановано збудувати на майданчику Хмельницької атомної станції. Четверте сховище буде будуватися в Київській області поруч із зоною відчуження», – заявив Кістіон (відео 35:55-37:02).
Не виконано
Сказано 11 травня 2017 р.

Джерело

  • https://youtu.be/lS0NEsAgS-k?t=35m55s
  • https://minfin.gov.ua/news/view/enerhoatom-pidpysav-kredytnu-uhodu-na-finansuvannia-proektu-z-budivnytstva-tsentralizovanoho-skhovyshcha-vidpratsovanoho-iadernoho-palyva-pid-harantii-derzhavy?category=novini-ta-media
  • Лист Хмельницької ОДА від 26 червня 2018 року
  • Лист Міненергетики від 21 червня 2019 року

Результат

Відповідно до листа Хмельницької ОДА від 26 червня 2018 року, за період з травня 2017 року і по червень 2018 року до облдержадміністрації пропозицій чи проектів будівництва при Хмельницькій АЕС сховища для відпрацьованого палива не надходило і відповідні проекти не погоджувались.

Відповідно до листа Міненергетики від 21 червня 2019 року, будівництво сховища «сухого» зберігання відпрацьованого ядерного палива при Хмельницькій АЕС не передбачено. Після введення в експлуатацію ЦСВЯП відпрацьоване ядерне паливо Хмельницької АЕС транспортуватиметься до цього сховища, яке розміщується у Чорнобильській зоні відчуження.

Враховуючи цю інформацію, обіцянці незадовго до позачергових виборів ВРУ і відставки уряду присвоєно статус «не виконано».