Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Корнійчук пообіцяв покарати винних у розкопах в с.Вихилівка

5 квітня 2017 року голова Хмельницької ОДА Олександр Корнійчук пообіцяв покарати керівників та виконавців винних у розкопках законсервованої ракетної точки, що в с.Вихилівка, Ярмолинецького району (відео1 00:15-00:22 та відео2 00:00-00:25).
Архів
Сказано 5 квітня 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=JR0A3gVDYis
  • https://www.youtube.com/watch?v=wvAwvGBb03U
  • Лист лейтенанта поліції В.С. Проскуровича
  • Лист заступника голови ОДА Олійник Валерія Цезаровича
  • Лист першого заступника голови ОДА В. Кольніченка

Результат

Станом на 21 вересня 2017 року проводиться досудове розслідування по факту розкопок в с.Вихилівка. По даному факту внесене провадження за ознаками злочину, проведено допити жителів, встановлено осіб, які були виконавцями розкопок земельної ділянки та витребувано інформацію про те, кому належить земельна ділянка де проводилися розкопки.

За інформацією Ярмолинецького відділу поліції від 12 лютого 2018 року порушена кримінальна справа та проведені слідчі дії.

За інформацією Ярмолинецького відділу поліції, в їх провадженні знаходиться кримінальне провадження від 1 квітня 2018 року за ознаками злочину. Станом на 21 червня 2018 року проводиться досудове розслідування. Відповідно до частини 2 ст. 19 Конституції України органи державної влади та місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише в межах повноважень та у спосіб передбачений законами України. Згідно з ст. 40 слідчий орган є самостійним у своїй процесуальній діяльності, втручання в яку осіб, що не мають на те законних повноважень, забороняється. Здійснюючи функції прокуратури, прокурор є незалежним від будь-якого незаконного впливу, тиску, втручання і керується у своїй діяльності виключно Конституцією та законами України. Виходячи з цього голова ОДА не впливає на притягнення до відповідальності осіб причетних до розкопок в с.Вихилівка, а лише тримав під контролем вирішення питання. Нагадаємо, що 18 травня 2018 року Президент України Петро Порошенко підписав указ №130/2018 "Про звільнення О.Корнійчука з посади голови Хмельницької обласної державної адміністрації".