Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Чорновол запевнила, що не допустить несплати податків ТОВ «Війсьторг» – монополістом з харчування ЗСУ

4 квітня 2017 року народний депутат України Тетяна Чорновол запевнила, що не допустить несплати податків ТОВ «Війсьторг» (стара назва «Геус–груп») – монополістом з харчування ЗСУ (відео:06:30). «СЛОВО І ДІЛО» ЗВЕРТАЄ ВАШУ УВАГУ! Виконання цієї обіцянки не належить до компетенції народного депутата, однак фіксація заяви необхідна для зваженої характеристики поведінки персони у публічному просторі.
Не виконано
Сказано 4 квітня 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=sEdxGfSZmGA
  • Лист народного депутата Тетяни Чорновол від 17 травня 2018 року
  • Звернення народного депутата до ДФС в лютому 2016 року
  • Стаття від 4 квітня 2016 року
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/wcadr43D?sklikannja=9&kodtip=6&rejim=1&KOD8011=17946

Результат

Наприкінці березня 2018 року ми направили запит народному депутату. У відповідь Тетяна Чорновол надала нам детальну інформацію з доказовою базою (копії статей, статистичні дані) щодо проведеної нею роботи в питанні викриття несплати податків ТОВ «Війсьторг» (стара назва «Геус–груп»). Були надані копії листів-звернень нардепа до Державної фіскальної служби. Однак, вся ця робота проводилась парламентарієм до дати даної обіцянки – 2015-2016 роки. Нас цікавить безпосередньо період з квітня 2017 року по теперішній час, а саме чи сплатила вказана компанія податки за вказаний проміжок часу.

За її словами, всі виявлені факти несплати коштів були направлені в слідчі структури ДФС та військової прокуратури, порушено кримінальні справи. Для надання більш детальної інформації, депутат пообіцяла зробити відповідний запит до Державної фіскальної служби і повідомити нас додатково.

У липні ми звернулися до парламентарія повторно, однак відповіді не отримали.

Станом на вересень Тетяна Чорновол так і не направила запит до Державної фіскальної служби, тому обіцянку вважаємо невиконаною.