Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член Комітету з питань екологічної політики та природокористування
  • Член депутатської фракції "Батьківщина"

Яценко пообіцяв не допустити підняття тарифів на проїзд у міському громадському транспорті

18 січня 2017 року народний депутат України Антон Яценко пообіцяв не допустити підняття тарифів на проїзд у міському громадському транспорті.
Не виконано
Сказано 18 січня 2017 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/YatsenkoAntonVolodymyrovych/posts/1057817107697416
  • https://www.facebook.com/YatsenkoAntonVolodymyrovych/posts/1098519093627217?pnref=story
  • https://www.facebook.com/YatsenkoAntonVolodymyrovych/videos/1116028901876236/
  • https://www.facebook.com/YatsenkoAntonVolodymyrovych/posts/1246855755460216?pnref=story
  • 3
  • 4

Результат

9 березня Яценко повідомив, що 3 березня Виконавчий комітет Уманської міської ради на чолі з міською владою на сайті Уманської міської ради оприлюднили рішення про підняти тарифи на проїзд у громадському транспорті до 4,5 грн. Раніше вартість проїзду становила - 3,5 грн. Він запевнив, що підготує звернення до Антимонопольного комітету України з цього приводу.

28 березня в сесійній залі Уманської міської ради пройшли громадські слухання щодо перегляду питання про підвищення тарифів на проїзд в міському громадському транспорті до 4,50 гривень. Яценко повідомив, що він, як народний депутат, підготує звернення до Антимонопольного комітету України, щоб не допустити цього. У тому випадку, якщо влада не скасує це рішення, він пропонує почати збір підписів про проведення дострокових виборів мера Умані та міської ради.

13 вересня 2017 року народний депутат України Антон Яценко зазначив, що продовжує наполягати на скасуванні грабіжницькі тарифу за проїзд в розмірі 4,5 грн.По цього питання вже відбулося кілька судових засідань, але воно досі залишається відкритим.

12 грудня 2017 року Уманська міська рада повідомила, що з метою недопущення зупинки роботи міського пасажирського транспорту, у зв'язку з незабезпеченням відшкодування діючими тарифами собівартості послуг через значне зростання цін на паливно-мастильні матеріали та запасні частини виконавчий комітет Уманської міської ради прийняв рішення від 26.04.2017р. № 142 "Про встановлення тарифу на проїзд у міському пасажирському автомобільному транспорті м.Умань" перевізникам, з якими укладанно договори на перевезення пасажирів міським пасажирським автомобільним транспортом у м. Умань, встановити тариф на перевезення одного пасажира у розмірі 4 грн. 50 коп. та вартість проїзду учнів початкових (1-4) класів загальноосвітніх шкіл в навчальний період залишити в розмірі 1 грн. 50 коп.

У зв'язку з тим, що не дивлячись на намагання народного депутата Антона Яценка робити спроби знизити тарифи на проїзд в міському транспорті, рішення підняття тарифів на проїзд все одно було прийнято рішенням міської влади, тому обіцянці присвоюється статус "не виконано".