Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Москаль пообіцяв добиватися присвоєння Закарпатському обласному театру драми та комедії статусу академічного, а акторам – почесних звань

9 березня 2017 року голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль пообіцяв оновити театральну трупу Закарпатському обласному театру драми та комедії й добиватися присвоєння театру статусу академічного, а акторам – почесних звань заслужених і народних артистів України. Також він запевнив, що фінансування Закарпатського обласного театру з обласного бюджету буде продовжено після його переїзду до м. Хуст.
Виконано
Сказано 9 березня 2017 р.

Джерело

  • http://moskal.in.ua/?categoty=news&news_id=2716
  • http://moskal.in.ua/?categoty=news&news_id=3017
  • http://moskal.in.ua/?p=39779
  • https://www.youtube.com/watch?v=-k0p4n8vozc
  • Лист заступника Голови ОДА Галас Ярослава

Результат

17 жовтня 2017 року Геннадій Москаль оглянув приміщення Закарпатського обласного театру драми та комедії в Хусті й провів нараду щодо його реконструкції та якнайшвидшого відкриття. Ремонтні роботи фінансуватимуться з міського бюджету та Державного фонду регіонального розвитку, а утримуватиметься театр з обласного бюджету. Акторська трупа по штату складатиметься з 26 чоловік.

17 лютого 2018 року Закарпатський обласний театр драми та комедії дав першу виставу в Хусті. Прем’єрну виставу театру відвідав і керівник краю Геннадій Москаль, з ініціативи якого обласний театр переїхав із Мукачева до Хуста. Разом із міським головою Володимиром Кащуком він привітав оновлену трупу з початком нової "сторінки" в історії театру, побажав подальших творчих успіхів і запросив на гастролі до обласного центру.

Оскільки у 2018 році ОДА направила клопотання в Адміністрацію президента України про присвоєння Закарпатському обласному театру драми та комедії статусу академічного, а також клопотання про присвоєння виконувачу обов'язків режисера постановника театру Андрійцьо Василю Михайловичу почесного звання Заслуженого працівника культури України, обіцянка отримує статус - виконано.

Зазначимо, що станом на 16 жовтня 2018 року відповіді від Адміністрації немає.