Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Петренко пообіцяв зареєструвати законопроект про посилення адміністративної відповідальності за знищення червонокнижних рослин

5 березня 2017 року народний депутат України Олег Петренко пообіцяв зареєструвати законопроект, який передбачатиме підсилення адміністративної відповідальності за знищення червонокнижних рослин.
Не виконано
Сказано 5 березня 2017 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/petrenko.oleh/posts/666196256898776
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt2/reports.dep2?PERSON=18126&SKL=9
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt2/reports.dep2?PERSON=18126&SKL=9
  • https://youtu.be/IWc4VbxBzn4?t=2m44s
  • https://youtu.be/sdlGBiFZk9M?t=762

Результат

Станом на лютий 2018 року Олег Петренко не зареєстрував законопроект, який передбачатиме підсилення адміністративної відповідальності за знищення червонокнижних рослин.

Поряд з цим, він є співавтором законопроекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення повноважень обласних рад у сфері охорони тваринного, рослинного світу і раціонального використання природних ресурсів" № 7207. Але його завданням є лише підвищення ефективності роботи обласних рад у сфері охорони навколишнього природного середовища.Про категорію червонокнижних рослин тут не йдеться.

На початку квітня 2018 року журналіст "Слова і Діла" поспілкувалася з нардепом Олегом Петренко щодо реєстрації законопроекту, який передбачатиме підсилення адміністративної відповідальності за знищення червонокнижних рослин. Власну невиконану обіцянку Петренко прокоментував наступним чином: помічники не виконали доручення вчасно, тому результату досі немає.

30 листопада 2018 року народний депутат України Олег Петренко коментуючи свою обіцянку наголосив: "Приймав безпосередню участь в охороні в Холодному яру, коли цвітуть підсніжники. Хлопці з "Нацкорпусу" приймають регулярно в цьому участь. Але, є чітке розуміння, що в якійсь момент я собі сказав, що не буду займатись "депутатським спамом". Всі ми знаємо 1000 законопроектів, іноді абсолютно безглуздих...Після того як з1явилось чітке розуміння, що саме ця законодавча ініціатива навіть не потрапить у сесійну залу для голосування. Є провладна коаліція, яка вирішує, які з їхніх законодавчих ініціатив потраплять до ВРУ. Інший варіант - я домагаюсь разом зі своїми однопартійцями, ми неодноразово намагалися, щоб наші законопроекти пройшли на голосування.Тому, чітко розставляти пріоритети у своїх законодавчих ініціативах - це більш еффективний шлях, домагатися щоб вони ставали законами." Відео (12:40).