Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської групи "За майбутнє"
  • Заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування

Гузь обіцяє переконати «Кроноспан» встановити сучасні фільтри атмосферних викидів

4 березня 2017 року народний депутат України Ігор Гузь пообіцяв переконати «Кроноспан» встановити сучасні фільтри атмосферних викидів (відео:-25:00). «СЛОВО І ДІЛО» ЗВЕРТАЄ ВАШУ УВАГУ! Виконання цієї обіцянки не належить до компетенції народного депутата, однак фіксація заяви необхідна для зваженої характеристики поведінки персони у публічному просторі.
Виконано
Сказано 4 березня 2017 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/igor.guz/videos/1778570882168669/
  • Лист народного депутата Ігоря Гузя від 1 грудня 2017 року
  • http://bug.org.ua/news/novovolynsk/kronospan-povidomlyaje-pro-ryzyky-ta-ekolohichni-naslidky-svojeji-diyalnosti-216528/
  • http://xn--b1aasidjedbb0byj.com.ua/2018/06/27/u-novovolynsku-v-tzov-kronospan-ua-pereviryat-dotrymannya-norm-vymoh-ekolohichnoji-bezpeky/
  • Лист

Результат

У відповідь на наш запит в грудні депутат повідомив, що за результатами його візиту на завод «Кроноспан» була досягнута домовленість з керівництвом щодо заміни фільтрів в 2018-2019 рр. Загрози по закриттю вказаного заводу наразі немає.

У лютому 2018-го стало відомо про ризики та екологічні наслідки діяльності «Кроноспан». Завод оприлюднив інформацію щодо технічного переоснащення нової лінії ламінування та нового газового котла, від яких в атмосферне повітря потрапляють забруднюючі речовини. Однак, про наявність фільтрів та інші заходи, які дозволять звести до мінімуму забруднення атмосферного повітря, в заяві про екологічні наслідки діяльності заводу не повідомлялось.

Зазначимо, 14 грудня підприємство публікувало “заяву про наміри” технічного переоснащення дільниці, повідомляли, що вплив на повітряне середовище при експлуатації об’єкта полягає у викидах в атмосферне повітря забруднюючих речовин з метою отримати на це дозвіл. Пропозиції та зауваження можна було подавати до Нововолинської міської ради протягом місяця. За інформацією, наданою відділом організаційно-виконавчої роботи виконкому міськради, єдиним мешканцем міста, який подав своє звернення на “заяву про наміри” був депутат обласної ради Борис Бабійчук. Громадян, яких не влаштовує діяльність підприємства «Кроноспан УА», і які мають зауваження щодо намірів про викиди забруднюючих речовин більше не виявилось.

Наприкінці червня стало відомо, що завод розпочав будівництво очисних споруд, наразі ведуться підготовчі роботи, дослідження і погодження. Про це під час чергового робочого засідання тимчасової депутатської комісії міської ради розповів технічний директор підприємства. За його словами, зараз усі відходи з підприємства зливаються у відстійник і накопичуються в межах ділянки заводу. Також облаштовані усі необхідні фільтри для очистки газопилового потоку.

4 квітня 2019 року Ігор Гузь повідомив, що ТОВ "Кроноспан" веде будівельні роботи для монтажу очисних споруд, активна фаза будівництва почнеться в третьому кварталі 2019 року, остаточний етап будівництва запланований на 2020 рік. Виходячи з початку будівництва, ми вважаємо що Ігор Гузь все-таки виконав обіцянку.