Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Мацола пообіцяв тримати під контролем ситуацію з постачанням ліків для процедури гемодіалізу мешканцям Хмельниччини

3 лютого 2017 року народний депутат України Роман Мацола пообіцяв тримати під контролем ситуацію з постачанням ліків для процедури гемодіалізу мешканцям Хмельниччини. Варто зазначити, що до звернення парламентаря до Прем’єр-міністра мешканцям Хмельниччини доводилося купувати витратні матеріали для процедури гемодіалізу самостійно.
Виконано
Сказано 3 лютого 2017 р.

Джерело

  • http://solydarnist.org/?p=101342
  • http://matsola.org.ua/2017/02/24/ni-na-mit-ne-vtrachati-kontaktu-iz-lyudmi/
  • Лист
  • https://www.facebook.com/roman.matsola/videos/1898082757120353/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=15516
  • 3

Результат

Народний депутат Роман Мацола, за час своєї роботи у Верховній Раді VIII скликання, тримав під контролем ситуацію з постачанням ліків для процедури гемодіалізу мешканцям Хмельниччини. Тому обіцянка отримує статус "Виконано".

24 лютого Роман Мацола повідомив, що він звернувся з депутатським запитом до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана щодо проблем постачання ліків для процедури гемодіалізу мешканцям Хмельниччини. У своїй відповіді глава уряду повідомив, що Міністерству охорони здоров’я та Хмельницькій ОДА доручено додатково опрацювати цю проблему. Після запиту мешканців Хмельниччини почали забезпечувати витратними матеріалами для процедури гемодіалізу.

На наш запит Роман Мацола вказав, що мав розмову із місцевою владою щодо виконання Програми допомоги хворим з нирковою недостатністю. Також, нардеп додав, що кожного року у відділенні Хмельницької обласної лікарні та філіях відбувається фінансування на розхідний матеріал гемодіалізу – 52 млн грн та на вироби медпризначення – 1200,0 тис. грн від обласного бюджету.

У жовтні ВРУ внесла зміни у бюджет на кінець 2017 року, на брифінгу Роман Мацола повідомив, що виділено додаткову субвенцію на зарплату лікарям, а також на лікування хворих на хронічну ниркову недостатність методом гемодіалізу. Нардеп Роман Мацола законопроект змін до бюджету підтримав.

Згідно з відповіддю від 22 червня 2018 року народний депутат України Роман повідомив, що питання проблем постачання ліків для процедури гемодіалізу перебуває під його постійним контролем. Народний депутат неодноразово скеровував депутатські запити щодо державної підтримки осіб, які потребують гемодіалізу, також опубліковано блог, проведено брифінг в кулуарах Верховної Ради України.Мацола та його помічники регулярно навідуються до відділення проведення гемодіалізу на окрузі. На разі проблеми з забезпеченням закладів розхідними матеріалами немає.

У 2017 році у м. Славута було відкрито нове діалізне відділення. У відділення, яке розташоване у Шепетівці, було закуплено нові апарати.