Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Добродомов пообіцяв зробити все, щоб фігуранти вбивства депутата Кременецької міськради Ващенка зазнали покарання

1 лютого 2017 року народний депутат Дмитро Добродомов пообіцяв зробити все, щоб фігуранти вбивства депутата Кременецької міськради Ващенка зазнали покарання. Нагадаємо, 26 травня 2016 року Віталія Ващенка побили на подвір’ї власного будинку, а наступного дня чоловік помер. Він розслідував багато таких резонансних тем, як незаконна вирубка лісів та закупівлі за завищеними цінами, а також сприяв тому, щоб скандального директора Кременецького лісгоспу, який на смерть збив підлітка у ДТП, не поновили на посаді. «СЛОВО І ДІЛО» ЗВЕРТАЄ ВАШУ УВАГУ! Виконання цієї обіцянки не належить до компетенції народного депутата України, однак її фіксація необхідна для зваженої характеристики поведінки персони у публічному просторі.
Виконано
Сказано 1 лютого 2017 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/dmytro.dobrodomov?fref=ts
  • лист народного депутата
  • лист депутата
  • лист народного депутата
  • https://www.facebook.com/dmytro.dobrodomov/posts/2107464185961979

Результат

16 лютого 2017 року народний депутат Дмитро Добродомов направив депутатське звернення до генерального прокурора України щодо вжиття заходів для проведення швидкого, неупередженого слідства у справі депутата Кременецької міськради Ващенка.

25 травня 2017 року Дмитро Добродомов скерував звернення до правоохоронних органів щодо стану розслідування у справі депутата Ващенка.

2 червня 2017 року Дмитро Добродомов отримав відповідь на звернення щодо розслідування у справі депутата Ващенка. З'ясовано, що у кримінальному провадженні проводиться досудове розслідування проводяться необхідні слідчі дії, однак, особу, що вчинила злочин - не встановлено.

3 квітня 2018 року Добродомов повідомив, що суд оголосив вирок – 14 років позбавлення волі організатору, 13,5 років – виконавцю, інші співучасники отримали 13 і 4 роки позбавлення волі. Однак за такий тривалий час і досі не знайдено замовника. Нардеп вчергове звернувся до правоохоронних органів з цим питанням.

Обіцянка може вважатися виконаною, оскільки народний депутат неодноразово звертався до правоохоронних органів для того, щоб злочинці були покарані.