Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Іщейкін пообіцяв допомогти у вирішенні питання фінансування капітального ремонту дороги Гадяч-Липова

24 січня 2017 року народний депутат України Костянтин Іщейкін пообіцяв допомогти у вирішенні питання фінансування капітального ремонту дороги Гадяч-Липова. Вартість робіт сягає 12 мільйонів гривень.
Не виконано
Сказано 24 січня 2017 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/ishejkin/posts/1631929557111372
  • https://www.facebook.com/matushenkoov/posts/1881574692125498?pnref=story
  • https://www.facebook.com/poltsad/posts/381611638979462
  • https://np.pl.ua/2018/03/na-poltavschyni-zakryly-zrujnovanu-dorohu-t-19-04/
  • 1
  • http://gadyach.adm-pl.gov.ua/news/doroga-gadyach-lipova-dolina-v-ochikuvanni-kardinalnogo-virishennya-problemnogo-avtoshlyahu
  • https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-03-13-001379-a
  • http://www.hadiach-rajon-vlada.org.ua/index.php/rajonna-rada/proekti-rishen-chergovoji-sesiji-rajonnoji-radi/3409-pro-zatverdzhennya-programi-rozvitku-dorozhnogo-gospodarstva-gadyatskogo-rajonu-na-2018-2020-roki
  • 3
  • 1

Результат

13 березня 2017 року почався тендер замовником Службою автомобільних доріг у Полтавській області, а вже 24 травня був укладений договір з ТОВ "Будівельна компанія "Дорлідер" з поточного середнього ремонту автомобільної дороги Т-19-04 Білопілля-Терни-Липова Долина-Гадяч. Згідно календарного графіка роботи дороги триватимуть травень 2017 - грудень 2018 рр.

7 квітня голова Гадяцької райдержадміністрації Олексій Матюшенко повідомив, що Костянтина Іщейкіна сприяв виділенню коштів на капітальний ремонт дороги Гадяч-Липова.

27 грудня Олексій Матюшенко повідомив, що самостійно вирішити проблему автотраси Гадяч-Липова Долина неможливо для місцевої влади. Тому протягом року зверталися до всіх інстанцій, починаючи зі служби автомобільних доріг Полтавщини, закінчуючи облдержадміністрацією, Верховною Радою України та Урядом.

В результаті у 2017 році не виділили необхідну кількість грошей на ремонт дорожнього полотна. Тому в даному контексті прийняли рішення вирішити проблему частково — засипали щебенем транзитну дорогу в селі Глибока Долина

У зв’язку з суцільним руйнування дорожнього покриття автомобільної дороги Т-19-04 для забезпечення безпеки дорожнього руху та уникнення небезпечних наслідків, Служба автомобільних доріг у Полтавській області з 10 березня 2018 року закрила рух автотранспорту зазначеною автодорогою. Для забезпечення проїзду зазначеною автодорогою Служба протягом останніх двох років постійно виконувала аварійні роботи за рахунок обсягів фінансування з експлуатаційного утримання автодоріг та неодноразово зверталася до Укравтодору щодо необхідності виділення коштів для проведення поточного середнього ремонту автодороги.

11 травня 2018 року Гадяцька районна рада затвердила рішення "Про затвердження Програми розвитку дорожнього господарства Гадяцького району на умовах співфінансування заходів з районного бюджету на 2018-2020 роки.

Серед переліку об'єктів, що фінансуються за рахунок субвенції з державного бюджету на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг у населених пунктах дорога Т-19-04 Білопілля – Терни – Липова Долина – Гадяч не зазначається.

6 червня 2018 року Гадяцька РДА Полтавської області повідомила, що з метою вирішення проблеми дороги Білопілля – Терни – Липова Долина – Гадяч було прийнято рішення 23 сесії 7 скликання Гадяцької районної ради від 28.07.2017 «Про звернення депутатів районної ради», яке направлено до народних депутатів України Іщейкіна К.С. та Богдана Р.Д., Прем'єр Міністра України Гройсмана В.Б., Міністра інфраструктури України Омеляна В.В. Направлялися неодноразово листи до голови облдержадміністрації та голови обласної ради. Керівництво Гадяцької РДА сподівається, що у поточному році спільними зусиллями, залучивши і районну, і обласну і Верховну ради буде вирішено цю проблему.

Незабаром Укравтодор повідомив, що автомобільна дорога внаслідок тривалої експлуатації, недотриманню міжремонтних термінів і постійного недофінансування дорожньої галузі протягом багатьох років дійсно потребує відповідного ремонту, що вимагає значних капіталовкладень.

Автомобільні дороги, які не включено до переліків об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту підтримуються у проїзному стані за рахунок проведення робіт з поточного дрібного ремонту та експлуатаційного утримання в межах наявних коштів.

Оскільки вирішення питання даної дороги державного значення на районному рівні вирішити стало неможливим і інформації про те, що Костянтин Іщейкін особисто допомагав у вирішенні даного питання Гадяцька РДА не надала, то відповідна обіцянка отримує статус "невиконаної".