Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської групи "ДОВІРА"
  • Член Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики

Горват пообіцяв у 2017 році працювати над законодавством у сфері ринку авто

18 січня 2017 року народний депутат України Роберт Горват пообіцяв у цьому році продовжити роботу над законодавством у сфері ринку авто.
Виконано
Сказано 18 січня 2017 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/R.Gorvat/posts/1330454120310473
  • https://www.youtube.com/watch?v=c6yvfx9XFGI
  • http://uzhgorod.in/ua/novini/2017/sentyabr/novi_umovi_rozmitnennya_avto_vstuplyat_u_silu_vzhe_do_novogo_roku_robert_gorvat
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=62627
  • https://economics.unian.ua/transport/1965649-rada-perenesla-vvedennya-ekologichnogo-standartu-evro-6-dlya-avtomobiliv-na-2020-rik.html

Результат

Влітку Верховна Рада ухвалила законопроект №5624 "Про внесення змін до Закону України "Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрації транспортних засобів" щодо посилення адаптаційної здатності та поетапного запровадження в Україні міжнародних екологічних вимог до транспортних засобів", ініціатором якого виступив Роберт Горват.

У вересні депутат пообіцяв розробити інший законопроект щодо легалізації авто на європейських номерах (відео:01:20).

Пізніше нардеп уточнив, що законопроект вже розроблено, наразі триває його доопрацювання. За його прогнозами, останній буде готовий до Нового року.

Наступного місяця Горват зареєстрував проект закону №7156 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо здешевлення та підвищення доступності індивідуального електротранспорту для населення України". Основними завданнями законопроекту є зменшення податкового навантаження на постачання транспортних засобів, оснащених електричними двигунами, звільнення від оподаткування податком на додану вартість послуг з перевезення пасажирів на таксі, оснащених електричними двигунами, та надання пасажирського транспорту в оренду (лізинг, прокат, перевезенні на замовлення), у разі якщо такі колісні транспортні засоби оснащені виключно електричним двигуном.

Депутат у 2017 році працював над розробкою законопроектів у сфері ринку авто, тому обіцянка вважається виконаною.