Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Луценко заявив, що «Батьківщина» не підтримає рішення про виключення Савченко з комітету з нацбезпеки

19 січня 2017 року народний депутат України Ігор Луценко заявив, що парламентська фракція «Батьківщини» не бачить підстав для виключення Надії Савченко зі складу комітету з питань національної безпеки і оборони, а тому не буде голосувати за відповідну постанову. Нагадаємо, що 23 грудня 2016 року народний депутат Андрій Тетерук повідомив, що на засіданні парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони було ухвалено рішення про виключення Надії Савченко з його складу.
Архів
Сказано 19 січня 2017 р.

Джерело

  • http://gazeta.ua/articles/politics/_ridna-frakciya-stala-na-zahist-savchenko/747275
  • http://24tv.ua/savchenko_viklyuchili_z_komitetu_z_natsbezpeki_i_oboroni_n763537
  • https://youtu.be/zgiS-u-XPdc
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=17402

Результат

15 квітня 2017 року Надія Савченко заявила, що її ніхто не виключав з комітету, та що вона й надалі у ньому працює. Однак, додала вона, на деякі засідання її не запрошують (відео: 27:54).

15 березня 2018 року Верховна Рада підтримала виключення Надії Савченко з комітету національної безпеки та оборони. 10 з 20 депутатів фракції "Батьківщина" підтримали цю ініціативу.

Однак, враховуючи, що з'явилися нові обставини щодо звинувачення Савченко Надії у державній зраді, зокрема, Генпрокурор звинуватив її в організації теракту , обіцянка переміщується в категорію "архівні обіцянки".