Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Львова
  • Голова партії "Самопоміч"

Садовий пообіцяв збудувати підземний паркінг на території під площею перед Університетом

26 грудня 2016 року міський голова Львова Андрій Садовий зазначив, що наступного року розпочнеться будівництво підземного паркінгу на території під площею перед Університетом. За словами мера, паркінг буде розрахований на 450-600 машин.
У процесі
Сказано 26 грудня 2016 р.
Перевіряється

Джерело

  • http://city-adm.lviv.ua/news/city/housing-and-utilities/236506-miskyi-holova-andrii-sadovyi-rozpoviv-pro-realizatsiiu-velykykh-infrastrukturnykh-proektiv-u-nastupnomu-rotsi
  • https://lviv2020.com.ua/map/2020/15
  • http://city-adm.lviv.ua/news/city/transport/246092-a-sadovyi-my-debatuiemo-z-universytetskoiu-spilnotoiu-vzhe-bilshe-2-rokiv-shchodo-budivnytstva-parkinhu
  • https://zik.ua/news/2018/09/21/sadovyy_pro_pidzemnyy_parking_navproty_lvivskogo_universytetu_inshogo_1411195
  • https://www.facebook.com/andriy.sadovyi/videos/298610131104457/
  • Лист Львівської міської ради від 25.01.2022 року

Результат

Станом на 25 січня 2022 року Львівська міська рада повідомляє, що інвестиційний проект з будівництва підземного паркінгу на площі перед ЛНУ ім. І. Франка призупинено. Спільно із представниками ЛНУ ім. І. Франка продовжується пошук компромісу щодо будівництва підземного паркінгу, використовуючи досвід підготовки будівництва та реалізації технічних рішень проекту підземного паркінгу на площі Є. Петрушевича.

Нагадаємо про перебіг подій:

13 лютого 2018 року у Львівській міській раді відбулось громадське слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення детального плану території у районі вул. Січових Стрільців, вул. Університетської, вул. Листопадового Чину, зокрема - зустріч з головним архітектором проекту. Мер Львова розповів, що з університетською спільното місто дебатує вже 2 роки щодо будівництва підземного паркінгу.

Станом на 21 вересня 2018 року міський голова Львова Андрій Садовий не полишає ідеї щодо будівництва багаторівневого підземного паркінгу на площі перед ЛНУ імені Івана Франка. "Це не вирішиться за один день. Це складний процес, але іншого варіанту, як зняти транспортну проблему у цьому ареалі – немає", - заявив він.

14 лютого 2020 року міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що наразі виникли труднощі щодо узгодження будівництва паркінгу з керівництвом самого університету. Як зазначив мер: "Ідея збудувати парковку на площі де Університет ім. Франка не знайшла підтримки серед ректорату. Там була б феноменальна парковка на декілька сотень машин, це підсилило би будівлю самого університету" (відео 26:40-27:20).

Станом на 22 листопада 2020 року щодо паркінгу на площі перед Університетом отримано результати більшості необхідних досліджень. Розроблено детальний план території. Відбулися громадські слухання, однак через відсутність підтримки зі сторони ЛНУ ім. Івана Франка детальний план території не було затверджено. Проведено ряд обговорень з представниками ЛНУ ім. І. Франка, на яких не вдалось дійти компромісу та погодження проєкту. Отримано матеріали від провідної австрійської компанії D2 Consult щодо важливих питань проєктування і будівництва паркінгів та європейського досвіду. Компанія висловила готовність взяти участь у дискусії та підготовці проєкту.