Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член Комітету з питань екологічної політики та природокористування
  • Член депутатської фракції "Батьківщина"

Яценко запевнив, що підтримає введення в механізм голосування в парламенті через сенсорну кнопку

21 грудня 2016 року народний депутат України Антон Яценко запевнив, що підтримає введення в механізм голосування в парламенті України через сенсорну кнопку.
Архів
Сказано 21 грудня 2016 р.

Джерело

  • http://www.chesno.org/t/14/verkhovna-rada-2016.html
  • https://ua.korrespondent.net/ukraine/4021601-na-novu-systemu-holosuvannia-v-radi-vydiliat-shist-milioniv-hryven
  • https://www.prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-10-12-000982-b
  • https://www.prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-10-12-000982-b

Результат

Про боротьбу з кнопкодавством активно ведуть

мову протягом останніх кількох років. Для його зниження чи цілковитого подолання розглядають декілька варіантів: ухвалення закону, який передбачає покарання за кнопкодавство (законопроект №1895 ухвалено в першому читанні ще 2015 року); модернізацію системи голосування й використання сенсорної кнопки (хоча ще за спікерства Арсенія Яценюка 2008 року в уже обладнану систему "Рада ІІІ" вмонтували сенсорну кнопку, на що витратили з бюджету 461 тис. грн, однак так і не впровадили її); зміну принципу ухвалення рішень від більшості, присутньої в сесійній залі.

Застосування сенсорної кнопки наразі у підвішеному стані – існуючу систему голосування "Рада" повноцінно не запускають, а для обладнання іншої потрібно розробити нову проектно-кошторисну документацію та провести тендер.

Однак 12 жовтня 2018 року стало відомо, що Управління справами Верховної Ради оголосило тендер "Розробка проектно-кошторисної документації на об`єкт будівництва «Ремонт (реставраційний) зали пленарних засідань у будинку Верховної Ради України по вул. Грушевського, 5 в Печерському районі міста Києва (пам’ятка архітектури місцевого значення № 184) з заміною системи електронного голосування та інтегрованих із нею підсистем, з використанням ID-картки народного депутата України» на розробку проекту з ремонту сесійної зали, зокрема зміни системи голосування. Очікувана вартість модернізації - 5,7 млн ​​гривень, повідомляє сайт ProZorro.

Зазначено, що переможцю потрібно буде до кінця року розробити проектно-кошторисну документацію на ремонт зали пленарних засідань. Зокрема, під час ремонту планують замінити систему електронного голосування.

Як зазначено в тендерній документації, це потрібно для поліпшення технічних властивостей такої системи, розширення її можливостей і якісного виконання своїх функцій народними депутатами України.

Визначена договором робота повинна була виконана до 31 грудня 2018 року.

Станом на березень 2019 року у ВРУ не було введено в дію механізм голосування в парламенті через сенсорну кнопку.

Дана обіцянка переноситься в категорію "архів".