Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Батьківщина"
  • Перший заступник голови Комітету з питань економічного розвитку

Тарута пообіцяв подати в суд на Президента, якщо його не задовольнить відповідь НАБУ щодо діяльності Гонтаревої

19 грудня 2016 року народний депутат України Сергій Тарута пообіцяв подати в суд на Президента, якщо його не задовольнить відповідь НАБУ щодо діяльності Гонтаревої. Нагадаємо, Сергій Тарута звернувся до НАБУ з вимогою притягнути Гонтареву до кримінальної відповідальності за зловживання в Дельта-банку.
Не виконано
Сказано 19 грудня 2016 р.

Джерело

  • http://resonance.in.ua/taruta-ugrozhaet-poroshenko-sudom/
  • http://interfax.com.ua/news/political/405102.html
  • http://newsone.ua/ru/taruta-poroshenko-lobbiroval-trudoustrojstvo-gontarevoj-v-mvf/
  • https://www.youtube.com/watch?v=tyqAq8B9FOU

Результат

23 лютого 2017 року народний депутат Сергій Тарута звернувся до Вищого адміністративного суду України з вимогою скасувати постанову Верховної Ради про призначення Валерії Гонтаревої на посаду глави Національного банку України. У позові, поданому спільно з громадською організацією «Національне благо України», що відстоює права вкладників ліквідованих банків, вказується, що призначаючи В. Гонтареву в червні 2014 року, парламент порушив норми Конституції і трьох законів України. Зокрема, йдеться про те, що апарат Верховної Ради не провів спеціальну перевірку В. Гонтаревой як кандидата на посаду глави НБУ, яка є обов'язковою, і це було проігноровано профільним комітетом парламенту.

У серпні 2017 Тарута заявив, що НАБУ підтвердило факти «відмивання» грошей Гонтеревою. Так, сам нардеп надав докази на 37 млрд гривен, НАБУ ж підтвердило тільки 10 млрд.

15 березня 2018 року Сергій Тарута в ефірі NewsOne заявив, що Порошенко захищатиме Гонтарєву від імовірних кримінальних переслідувань. Крім того, дупутат повідомив, що писав Президенту листи з повідомленнями про злочини Гонтарєвої. Відповіді, за його словами, він не отримав.

Поряд з цим, Сергій Тарута не звертався до суду на Президента України. Таким чином, обіцянка отримує статус "не виконано".