Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Бриль пообіцяв провести земельний моніторинг і вирішити проблемні питання щодо землі

25 грудня 2015 року в.о. голови Запорізької ОДА Костянтин Бриль наголосив на необхідності проведення повної ревізії землі в кожному районі і запевнив, що 2016 стане роком наведення порядку в земельних відносинах між місцевою владою та населенням.
Виконано
Сказано 25 грудня 2015 р.

Джерело

  • http://www.zoda.gov.ua/news/29806/kostyantin-bril-2016-stane-rokom-navedennya-poryadku-v-zemelnih-stosunkah-mizh-mistsevoju-vladoju-ta-naselennyam.html
  • http://www.zoda.gov.ua/news/34392/kostyantin-bril-programa-urozhay-bula-zapochatkovana-zaradi-vivedennya-zemel-z-tini.html
  • https://www.youtube.com/watch?v=_yuvYVFn1S0
  • http://www.zoda.gov.ua/news/32711/u-zaporizkiy-oblasti-stvoreno-interaktivnu-kartu-zemelnih-dilyanok-dlya-uchasnikiv-ato.html

Результат

27 липня 2016 року Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль взяв участь у презентації інтерактивної карти земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності для передачі учасникам АТО. Костянтин Бриль підкреслив, що з моменту створення такого ресурсу контроль за виділенням земельних масивів має вестись не тільки самими учасниками АТО та владою. Активну участь у процесі мають прийняти ЗМІ, громадські організації та всі небайдужі запоріжці.

8 грудня 2016 року голова ОДА презентував програму з моніторингу використання землі державної власності «Урожай-2016». За його словами, захід було започатковано задля подальшого розкриття корупційних схем національного масштабу.

Так, за результатами моніторингу у прокуратуру області було передано 33 справи, за якими відкрито кримінальні провадження. Крім того, в кожному районі області були виявлені великі масиви земель, які оброблялися в тіні. Згідно з даними податкової, після моніторингу надходження до місцевих бюджетів збільшилися до 100 мільйонів гривень.

Водночас, 13 грудня заступник начальника Департаменту ГПУ Владислав Куценко повідомив, що подав рапорт до Генпрокуратури відносно діяльності Костянтина Бриля у сфері земельних відносин. У діях голови Запорізької ОДА прокурор вбачає створення і реалізацію незаконної схеми по заволодінню десятками тисяч гектарів землі державної і колективної власності, що здійснюється ним нібито за попередньою змовою під виглядом проведення в області операції «Урожай 2016».

ВИСНОВОК: Обіцянка голови ОДА виконана, оскільки реалізована програма з моніторингу використання землі державної власності «Урожай-2016».