Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської групи "За майбутнє"
  • Перший заступник голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики

Констанкевич запевнила, що робитиме все можливе, щоб зберегти пам’ятки архітектури селища Олика, та сприятиме їхній реставрації

2 грудня 2016 року народний депутат України Ірина Констанкевич запевнила, що буде робити все можливе, щоб зберегти пам’ятки архітектури селища Олика та сприяти їхній реставрації.В селищі Олика велика кількість історичних пам’яток, які потребують реставрації: палац Радзивіллів, будинок магістрату, Колегіальний костел Святої Трійці, Католицький костел святих Петра й Павла.
Виконано
Сказано 2 грудня 2016 р.

Джерело

  • http://www.ukrop.com.ua/uk/news/regional/4213-irina-konstankevich-selische-olika-maye-vsi-shansi-stati-turistichnim-tsentrom-volini
  • https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/15ba3dca190dc96e?projector=1
  • Лист Ірини Констанкевич від 7 вересня 2017 року
  • Лист Волинської ОДА від 29 вересня 2017 року
  • Лист від народного депутата Ірини Констанкевич
  • Лист від народного депутата Ірини Констанкевич
  • Лист від народного депутата Ірини Констанкевич
  • https://kivertsi.rayon.in.ua/news/130512-irina-konstankevich-vimagae-vid-uriadu-zvernuti-uvagu-na-slavnozvisnu-oliku
  • http://imk.net.ua/news/parliament/zbrnik_pro_oliku_ta_radzivlv_prezentuvali_na_maly_batkvschin?fbclid=IwAR17GR7mbJkNGfUI5z6NpE_xFVP5QAQuz9u0KafSTodjhq66egL372hvjG0

Результат

Відповідно до листа Ірини Констанкевич від 10 квітня 2017 року, вона ініціювала зміни до регіональної Програми підтримки культури. Місцеві депутати виділили 150 тис. грн на розробку проектно-кошторисної документації для реконструкції Олицького костелу-колегіату Святої Трійці. Щоправда, тендер у Волинській облдержадміністрації не провели з огляду на те, що ніхто не зголосився брати у ньому участь. Відтак кошти передали на обласне управління культури.

За повідомленням Контанкевич від 7 вересня 2017 року, вона взяла участь у III звітній конференції Фонду Культурної Спадщини Польщі у Варшаві. А на 21-22 вересня заплановано проведення Міжнародної наукової конференції «Олика та Радзивілли в історії України, Польщі й Білорусі» та краєзнавчі читання «Минуле і сучасне Волині та Полісся. Ківерцівський район та Олика в історії України та Волині».

6 квітня 2018 року депутат повідомила нам, що 12 лютого поточного року вона зверталася з приводу даного питання до Волинської обласної ради. У відповіді на це звернення було повідомлено, що ремонтні роботи в костелі св. Петра і Павла проводилися самовільно силами парафії та всупереч наявній науково-проектній документації. Це було зафіксовано під час спільного засідання реставратоської комісії. Наразі вирішується питання щодо виділення додаткових 200 тисяч гривень для розробки проектно-кошторисної документації.

3 березня 2019 року під час брифінгу в Раді Констанкевич наголосила на необхідності виділення коштів на ремонт та реставрацію пам'яток Олика пряма мова:«Я звертаюсь до уряду та Волинської ОДА, щоб вони були більш уважними у визначенні пріоритетів фінансування та включення цих пам’яток до переліку ремонтно-відновлювальних, реставраційних робіт уже у 2019 році», – зазначила Ірина Констанкевич.

Також 4 березня 2019 року нардеп презентувала науковий збірник про Олику. Про це повідомляє офіційний сайт партії "УКРОП" :"Під час нещодавнього візиту до селища Олика, що у Ківерцівському районі народний депутат Ірина Констанкевич завітала до місцевої школи, де відбулась вже друга презентація наукового збірника «Олика й Радзивілли в історії України, Польщі та Білорусі».

Обіцянка отримує статус "виконано", враховуючи пророблену нею роботу, спрямовану на реалізацію цієї декларації.