Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Куліченко пообіцяв сприяти будівництву нової привокзальної площі в Дніпрі

20 грудня 2014 року народний депутат України Іван Куліченко пообіцяв сприяти будівництву нової привокзальної площі поряд з приміським вокзалом, який також заплановано побудувати в місті Дніпро. «СЛОВО І ДІЛО» ЗВЕРТАЄ ВАШУ УВАГУ! Виконання цієї обіцянки не належить до компетенції народного депутата, однак фіксація заяви необхідна для зваженої характеристики поведінки персони у публічному просторі.
Виконано
Сказано 20 грудня 2014 р.

Джерело

  • http://dnpr.com.ua/content/ivan-kulichenko-segodnya-ya-zhivu-problemami-dnepropetrovska-intervyu
  • https://vesti.dp.ua/yakoyu-bude-nova-privokzalna-ploshha-u-dnipri-foto/
  • https://dniprograd.org/2016/12/27/u-dnipri-obgovorili-problemne-pitannya-rekonstruktsii-vokzalnoi-ploshchi-u-dnipri_52616
  • Лист народного депутата Івана Куліченка від 31 січня 2017 року
  • Лист департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради від 17 жовтня 2017 року
  • Лист Дніпровської міської ради від 6 листопада 2017 року

Результат

Восени 2016 року заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко презентував проект реконструкції Привокзальної площі. За його словами, роботи планується завершити до листопада 2017-го.

В кінці року в приміщенні Дніпровської міської ради відбулося засідання робочої групи з реконструкції Вокзальної площі. Всі присутні проголосували за створення робочої групи, завданням якої буде мінімізація витрат на встановлення складних технічних елементів проекту реконструкції та оголошення відкритого конкурсу ідей наведення ладу на Вокзальній площі.

В своєму листі на початку 2017 року Іван Куліченко повідомив, що особисто зустрічався з міським головою Борисом Філатовим ще на початку минулого року, та передав матеріали передпроектних розробок трьох об'єктів, а саме: нової привокзальної площі; реконструкції вул. Червоноармійської на ділянці від вул. Павлова до площі Старомостової; облаштування нового проїзду від вул. Набережної заводської до нової привокзальної площі. Всі вони були узгоджені з головним архітектором міста та знайшли відображення у змінах до генплану міста Дніпро. Замовником на проектування та будівництво цих об'єктів може виступати виключно виконавчий орган міської ради та фінансуватись з бюджету міста. За словам нардепа, робоча документація по жодному з цих проектів не була замовлена та розроблена.

У відповіді на наш запит (листопад 2017-го) до Дніпровської міської ради щодо вказаного питання директор департаменту благоустрою та інфраструктури Олексій Самілик повідомив про стан реалізації проекту з реконструкції нової привокзальної площі міста. За його словами, замовником здійснено збір вихідних даних на проектування (технічні та містобудівні умови). Вибір проектувальника здійснюється на конкурсній основі через систему Prozorro. Зазначимо, що по наданим депутатом передпроектним розробкам інших споріднених об'єктів функції замовника надано вищевказаному департаменту. У зв'язку з відсутністю фінансування роботи не виконувались.

Депутат в межах наданих йому повноважень виконав свою обіцянку сприяти будівництву нової привокзальної площі в Дніпрі.