Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Куліченко обіцяє сприяти будівництву приміського вокзалу Дніпра

5 листопада 2014 року народний депутат України Іван Куліченко побіцяв сприяти будівництву приміського вокзалу на вулиці Червонозаводській. «СЛОВО І ДІЛО» ЗВЕРТАЄ ВАШУ УВАГУ! Виконання цієї обіцянки не належить до компетенції народного депутата, однак фіксація заяви необхідна для зваженої характеристики поведінки персони у публічному просторі.
Виконано
Сказано 5 листопада 2014 р.

Джерело

  • http://dnpr.com.ua/content/ivan-kulichenko-segodnya-ya-zhivu-problemami-dnepropetrovska-intervyu
  • Лист народного депутата Івана Куліченка від 31 січня 2017 року
  • http://nashemisto.dp.ua/2017/06/15/%D0%B2%D0%BE%D0%BA%D0%B7%D0%B0%D0%BB-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B2%D0%BE%D0%B8%D1%85/

Результат

В своєму листі на початку 2017 року Іван Куліченко повідомив, що проект на будівництво надземного переходу і посадочного терміналу (з висновками державної експертизи і узгоджений в установленому порядку) знаходиться в Укрзалізниці. Щодо початку будівництва була проведена зустріч парламентарія з міністром інфраструктури Володимиром Омеляном. За словами нардепа, міністерство та Укрзалізниця зацікавлені у будівництві, але це можливо тільки в узгоджені терміни разом з зазначеними об'єктами: новою привокзальною площею; реконструкціэю вул. Червоноармійської на ділянці від вул. Павлова до площі Старомостової; облаштуванням нового проїзду від вул. Набережної заводської до нової привокзальної площі.

В червні 2017 року стало відомо, що у зв'язку із реорганізацією ДП «Придніпровська залізниця» у регіональну філію ПАТ «Укрзалізниця» змінився замовник будівництва, а прийняття рішення щодо вказаного об'єкту належить до компетенції членів правління ПАТ «Укрзалізниця». У зв'язку із зменшенням пасажиропотоку, величезною вартістю (орієнтовно у цінах 2017 року 955 мільйонів гривень) та скрутнім фінансовим становищем товариства будівництво зазначеного об'єкта вважається недоцільним. В свою чергу, заступник мера Дніпра Михайло Лисенко ще має надію на те, що проект буде профінансовано у майбутньому. Обіцянку вважаємо виконаною, враховуючи сприяння нардепа у вирішенні питання будівництва приміського вокзалу.