Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Онищенко запевнив, що надасть запис, на якому Порошенко дає вказівки щодо того, як, кому і за що голосувати

30 листопада 2016 року народний депутат України Олександр Онищенко запевнив, що надасть запис, на якому Порошенко дає вказівки щодо того, як, кому і за що голосувати.
Не виконано
Сказано 30 листопада 2016 р.

Джерело

  • http://strana.ua/articles/rassledovania/42770-golos-na-million.html
  • http://www.pravda.com.ua/news/2016/12/1/7128526/
  • http://strana.ua/articles/rassledovania/43905-onishenkoleaks.html
  • http://www.pravda.com.ua/rus/news/2016/12/7/7129182/
  • https://focus.ua/country/363928/
  • http://www.pravda.com.ua/news/2017/02/9/7134949/
  • https://www.rbc.ua/ukr/news/onishchenko-predostavil-nikakoy-informatsii-1487155264.html
  • https://gazeta.ua/articles/politics/_oprilyudnili-perepisku-onischenka-z-lyudmi-prezidenta-pro-kupivlyu-golosiv-u-vr/836324

Результат

Відповідно до заяви Олександра Онищенка, 1 грудня 2016 року він передав компромат на Президента України Петра Порошенка американським спецслужбам, які прилітали до нього в Європу. Через 5 днів було опубліковано запис розмови Онищенка з Олесем Довгим, який, зі слів першого, виступав посередником в переговорах між ним і Порошенком вже після його від'їзду з України. Онищенко додав, що записи розмов з Президентом поки не оприлюднюють, тому що у нього є домовленості з американським урядом.

7 грудня 2016 року НАБУ розпочало досудову перевірку заяв Онищенка щодо фактів підкупу депутатів Верховної Ради для голосування за відставку глав ГПУ та СБУ, а також за призначення нового генпрокурора.

10 січня 2017 року керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив, що під час відеодопиту 22 грудня Олександр Онищенко не надав слідству ніяких доказів підкупу народних депутатів.

9 лютого 2017 року Онищенко оприлюднив другу частину своїх записів. Як він стверджує, це запис розмови з Миколою Мартиненком, який був черговим посередником між ним та Президентом.

15 лютого 2017 року Назар Холодницький знову повідомив, що Олександр Онищенко не надав жодної інформації щодо своїх записів.

Станом на 18 грудня Онищенко так і не оприлюднив обіцяних плівок.

11 травня 2018 року у мережу виклали повідомлення з телефону нардепа-втікача Олександра Онищенка, у яких ідеться про голосування за закони у парламенті в обмін на гроші.Повідомлення оприлюднили журналісти "Слідства.Інфо", які зустрілися з Онищенком у Франції.

Через нардепа оточення президента передавало інформацію, за що треба проголосувати, а після позитивного результату через нього ж здійснювався розрахунок. Переписувалися з Онищенком близькі до Петра Порошенка депутати Ігор Кононенко, Сергій Березенко, а також з фінансовий радник президента Макар Пасенюк.

За словами Онищенка, у 2014-2016 роках він був посередником між Порошенком і лідером "Батьківщини" Юлією Тимошенко. Зокрема, у переписках саме з нею просили домовитися про голоси за певні законопроекти.

Співрозмовники також домовлялися про призначення на різні державні посади та розподіл сфер впливу.

ВИСНОВОК: Олександр Онищенко не оприлюднив запис, на якому Петро Порошенко дає вказівки щодо того, як, кому і за що голосувати.