Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Розенблат обіцяє зробити все, щоб мораторій на експорт лісу-кругляку не скасували

25 листопада 2016 року народний депутат України Борислав Розенблат пообіцяв зробити все, щоб мораторій на експорт лісу-кругляку не скасували. Зазначимо, що напередодні Президент України Петро Порошенко під час переговорів з керівниками інституцій Європейського Союзу повідомив, що має намір ініціювати скасування вказаного мораторію, що за його словами відкриє шлях для третього транша макрофінансової допомоги ЄС в розмірі EUR600 мільйонів.
Архів
Сказано 25 листопада 2016 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/boryslav.rozenblat/posts/1316315861752350?pnref=story
  • http://ua.interfax.com.ua/news/general/386292.html
  • http://www.lesovod.org.ua/node/31869
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=60642
  • https://www.obozrevatel.com/blogs/35762-deputati-yanukovicha-yatsenyuka-planuyut-skasuvati-moratorij-na-viviz-lisu-kruglyaku.htm
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=61064
  • https://gordonua.com/ukr/news/money/-rada-prijnjala-zakonoproekt-pro-zberezhennja-ukrajinskih-lisiv-337629.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=19902

Результат

6 грудня 2016 року в Верховній Раді було зареєстровано проект закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів» №5495. Законопроектом передбачається суттєве підвищення відповідальності за незаконну вирубку лісу та кримінальне покарання за незаконний експорт необробленої деревини на рівні контрабанди наркотиків та зброї. Крім того, запроваджується законодавче обмеження внутрішнього споживання лісу-кругляка на рівні 20 млн куб.м на рік, чим забезпечується повна гарантія дотримання умов Угоди СОТ при збереженні мораторію на експорт лісу. Одним з ініціаторів вказаного законопроекту виступив Борислав Розенблат.

6 лютого 2017 року у Верховній Раді було зареєстровано проект закону №6035 «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань економічної політики», який пропонує вилучити з законодавства норму про мораторій на експорт необроблених лісо- та пиломатеріалів.

На початку вересня парламент ухвалив проект закону №5495 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів". Документ було ухвалено з пропозиціями президента, зокрема із раніше ветованого ним закону видалили пункт про заборону експорту паливної деревини. Депутат не голосував за вказаний законопроект.

Обіцянка в категорії "архівні обіцянки" доки не буде проведено комплексний та об'єктивний аналіз її виконання