Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Радник Міністра внутрішніх справ України

Геращенко запевнив, що фракція «Народного фронту» підтримає подання про притягнення до відповідальності Юрія Бойка за бійку з Ляшко

16 листопада 2016 року народний депутат України Антон Геращенко запевнив, що фракція «Народного фронту» проголосує за подання про надання згоди на притягнення до відповідальності Юрія Бойка за хуліганство, якщо таке буде внесене генеральним прокурором (відео:04:00). Зазначимо, що напередодні лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко заявив, що вимагатиме від президента та генерального прокурора негайного внесення до Верховної Ради подання про затримання та арешт Юрія Бойка.
Архів
Сказано 16 листопада 2016 р.

Джерело

  • http://www.pravda.com.ua/news/2016/11/15/7126901/
  • http://112.ua/video/narodnyy-front-budet-golosovat-za-kriminalnuyu-otvetstvennost-novinskogo-gerashhenko-217886.html
  • http://fakty.ictv.ua/ru/ukraine/20161202-lutsenko-shhodo-bojka-z-yavylysya-serjozni-fakty/
  • http://dt.ua/POLITICS/spravu-pro-biyku-lyashka-z-boyko-zabrala-gpu-227452_.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc2_5_1_J?ses=10009&num_s=2&num=&date1=&date2=&name_zp=%C1%EE%E9%EA%E0&out_type=&id=

Результат

В грудні 2016 року генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що слідство вийшло на серйозні факти у виробництві про діяльності голови фракції «Опозиційний блок» Юрія Бойка, по яким буде надана оцінка в ході досудового слідства. Варто зазначити, що раніше Національна поліція відкрила кримінальне провадження через інцидент між Юрієм Бойко і Олегом Ляшко на погоджувальній раді в парламенті.

В свою чергу, начальник головного слідчого управління Національної поліції Олександр Вакуленко повідомив, що кримінальне провадження про бійку між народними депутатами знаходиться в розпорядженні генеральної прокуратури.

Станом на 9 жовтня генеральний прокурор так і не вніс подання про притягнення до відповідальності Юрія Бойка. Оскільки умова, за якої обіцянка могла б отримати відповідний статус не була дотримана, вона переноситься в категорію «архівні обіцянки».