Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Мушак пообіцяв, розробити та зареєструвати проект закону щодо підвищення відповідальності народних депутатів за прогули та бійки

21 жовтня 2016 року народний депутат України Олексій Мушак пообіцяв, розробити та зареєструвати проект закону щодо підвищення відповідальності народних депутатів України за прогули та бійки.
Не виконано
Сказано 21 жовтня 2016 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=6FRwD7TiDdg
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=60372

Результат

1 листопада 2016 року у ВРУ було зареєстровано проект закону №5328 "Про внесення змін до деяких законів України (щодо зняття заробітної платні з народного депутата за прогули та порушення Регламенту)", серед авторів якого є і Олексій Мушак. Законопроектом передбачається здійснення грошового стягнення з народних депутатів України за невідвідування чи неголосування народними депутатами за ті чи інші законодавчі ініціативи відповідно до Регламенту роботи ВРУ.

Однак. враховуючи, що проект закону не містить норм, які накладають санкції на нардепів за бійки чи інші дії, які не відповідають характеристикам етики народного депутата України, ІА "Слово і Діло" вважає, що обіцянка не була виконано у повній мірі ы ми надаємо їй статус "не виконано".