Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Нищук заявив, що має намір залучити Єврокомісію для проведення аудиту Мінкультури

4 листопада 2016 року міністр культури України Євген Нищук заявив, що найближчим часом заплановано підписання угоди з Єврокомісією для проведення функціонального аудиту діяльності Міністерства культури.
Виконано
Сказано 4 листопада 2016 р.

Джерело

  • http://www.kmu.gov.ua/control/publish/article?art_id=249461745
  • Лист Міністерства культури України від 21 березня 2017 року

Результат

Відповідно до листа Міністерства культури України від 21 березня 2017 року, для проведення функціонального аудиту Мінкультури звернулося до програми ЄС-Східного партнерства «Культура і Креативність», яка зареєстрована проектом технічної допомоги ЄС і бенефіціаром якої є Міністерство культури України. Програма ЄС-Східного партнерства «Культура і Креативність», отримавши погодження від Європейської Комісії щодо здійснення такого аудиту у рамках технічної допомоги, оголосила конкурс на обрання незалежних експертів для здійснення аудиту. Після завершення терміну подання заявок відбувся рейтинговий відбір поданих кандидатур (всього було подано 8 заявок: 3 на старшого експерта і 5 на молодшого) відповідно до критеріїв, зазначених у технічному завданні. За результатами було відібрано 2 експерта (1 старший і 1 молодший), рекомендації щодо яких було надіслано в Брюссель для погодження. Після погодження Європейською Комісією з експертами укладено контракт (Британською радою, яка реалізує проект «Культура і Креативність» в Україні).

16 березня 2017 року в Мінкультури відбулася перша установча зустріч з експертами, після чого розпочалася реалізація функціонального аудиту Міністерства.

ВИСНОВОК: Єврокомісія затвердила функціональний аудит Мінкультури та експертів для його проведення.