Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Каспрук пообіцяв забезпечити усіх учасників АТО земельними ділянками

22 листопада 2015 року кандидат на посаду міського голови Чернівців Олексій Каспрук у своїй передвиборній програмі пообіцяв забезпечити усіх учасників АТО земельними ділянками для будівництва житла.
Архів
Сказано 22 листопада 2015 р.

Джерело

  • http://chernivtsy.eu/portal/vyborcha-programa-oleksiya-kaspruka-na-vyborah-u-zhovtni-2015-roku
  • http://chernivtsy.eu/portal/4/oleksij-kaspruk-zvituye-pered-gromadoyu-chernivtsiv-2-100612.html
  • http://acc.cv.ua/news/chernivtsi/chernivci---bez-miskogo-golovi-deputati-pripinili-povnovazhennya-oleksiya-kaspruka-34467
  • https://www.unian.ua/society/10527771-u-chernivcyah-sud-ponoviv-na-posadi-miskogo-golovu-kaspruka.html
  • https://zik.ua/news/2019/05/16/u_chernivtsyah_grupa_uchasnykiv_ato_zablokuvala_trybunu_miskrady_1573019
  • Лист Чернівецької МР від 25 вересня 2019 року
  • https://www.youtube.com/watch?v=fAX0dysb2SQ
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/3065237-verhovnij-sud-skasuvav-ponovlenna-na-posadi-mera-cernivciv.html

Результат

17 липня 2020 року Касаційний адміністративний суд скасував рішення судів першої та апеляційної інстанції, яким Чернівецького міського голову поновили на посаді. Таким чином, Олексія Каспрука відсторонено від посади мера Чернівців. Оскільки в Олексія Каспрука більше немає відповідних повноважень для виконання цієї обіцянки, публікацію перенесено в архів.

За інформацією Чернівецької міськради від 25 вересня 2019 року, в період з 2014 року було зареєстровано на отримання земельної ділянки під будівництво житла 2092 учасники АТО, з яких 902 особи отримали земельну ділянку. Окрім того, надано позачергово 56 земельних ділянок членам сімей загиблих в зоні АТО бійців.

Нагадаємо про попередній хід подій:

16 травня 2019 року група учасників АТО заблокували трибуну в сесійній залі, вимагаючи скасувати рішення про виділення двох земельних ділянок, які мали бути призначені бійцям АТО, та відновлені справедливості у вирішенні земельного питання.

Нагадаємо, що у звіті Чернівецького міського голови за 2016 рік вказано, що у трьох земельних масивах на вул. Лукіяновича, Коломийській та Александрі учасники АТО отримали 754 земельні ділянки для будівництва житла. У зазначених масивах виконано роботи з водопониження та облаштування зовнішніх інженерних комунікацій на суму 10,5 млн грн. 24 земельні ділянки для будівництва житла отримали родини загиблих в АТО. Розпочато підготовку земельної ділянки на пров. Смотрицького для будівництва доступного багатоквартирного житла учасникам АТО, переселенцям.

26 січня 2018 року у Чернівецькій міській раді сформований список вільних земельних ділянок. За словами отримувача запропоновані земельні ділянки не є придатними для житлового будівництва. З 2014 року у Чернівцях для індивідуального житлового будівництва розподілили 4 земельні масиви. З 1800 АТОвців, які стали на чергу земельні ділянки отримало 600 чоловік (відео).

26 липня 2018 року депутати міської ради припинили повноваження Олексія Каспрука на посаді Чернівецького міського голови. Виконувачем обов'язків став секретар міської ради Василь Продан, який і ініціював відставку мера. "Жодних юридичних підстав немає... я як кістка у горлі депутатів", - сказав Олексій Каспрук.

23 квітня 2019 року стало відомо, що суд поновив на посаді міського голови Чернівців Олексія Каспрука. Чернівецький окружний адміністративний суд визнав неправомірним рішення Чернівецької міської ради про дострокове припинення повноважень міського голови Чернівців Каспрука, яке було прийняте 26 липня 2018 року.