Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова політичної партії "Соціал - демократична партія"

Каплін пообіцяв відродити виробництво на херсонському бавовняному комбінаті

20 вересня 2016 року народний депутат України Сергій Каплін пообіцяв, що він разом із профспілками відродить виробництво на херсонському бавовняному комбінаті. Сергій Каплін додав, що 25 000 співробітників на виробництві через олігархів втратили робочі місця. Також є мільйонні борги по зарплатам та пенсіям.
Не виконано
Сказано 20 вересня 2016 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/kaplins/posts/1221745744564094
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/2484081-u-hersoni-goriv-bavovnanij-kombinat.html

Результат

20 червня 2018 року стало відомо, що на території непрацюючого Херсонського бавовняного комбінату вогнеборці загасили велику пожежу в одній із будівель підприємства, що охопила площу в 500 кв. метрів.

Нагадаємо, що Херсонський бавовняний комбінат почав роботу у 1960-х роках і був найбільшим у Європі виробником бавовняних тканин. Із лютого 2011 року ВАТ "Херсонський бавовняний комбінат" повністю припинило виробничу діяльність. 4 березня 2013 року господарський суд Херсонської області визнав підприємство банкрутом і ввів процедуру його ліквідації. Наразі на Херсонщині опрацьовують проект будівництва на території ХБК сухого порту для використання у Чорноморсько-Балтійському транспортно-логістичному коридорі.

Таким чином, попри обіцянку Сергія Капліна виробництво на херсонському бавовняному комбінаті так і не було відновлено. Зазначимо, що ми вважаємо дану обіцянку як популістичну, та яку, що не відноситься до повноважень народного депутата.

Обіцянка отримує статус "не виконано".