Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Корнійчук пообіцяв створити комісію щодо можливої непрофесійності з боку лікарів Старокостянтинівської ЦРЛ під час надання медичної допомоги Федору Вігелю

25 липня 2016 року під час виїзного прийому громадян у Старокостянтинівському районі голова Хмельницької ОДА Олександр Корнійчук пообіцяв створити спеціальну комісію та розібратися в обставинах смерті учасника бойових дій на Донбасі Федора Вігеля, який 14 серпня 2015 року помер у лікарні від крововиливу у мозок. Як стверджує його бабуся Віра Олександрівна, це сталося через через халатне ставлення лікарів Старокостянтинівської ЦРЛ до своїх службових обов’язків.
Виконано
Сказано 25 липня 2016 р.

Джерело

  • http://staradm.gov.ua/1827-oleksandr-kornychuk-provv-viiizniy-priyom-gromadian-u-starokostiantinvskomu-rayon.html
  • Лист т.в.о. заступника голови ОДА Олійника В.Ц.

Результат

7 жовтня 2016 року клініко-експертну комісію, до складу якої увійшли 7 лікарів, було створено повторно. Вона перевірила наявну медичну документацію, а також пояснювальні записки лікарів, які надавали допомогу Федору Вігелю. Згідно висновку, у Старокостянтинівській ЦРЛ та Старокостянтинівському військовому шпиталі йому було надано лише невідкладну допомогу. Оскільки він потребував операції через крововилив у життєво важливі структури мозку, було вирішено направили його реанімобілем до Хмельницької обласної лікарні. Як зазначено у звіті, транспортування було доцільним, без видимих протипоказань і суттєво не вплинуло на кінцевий результат, однак саме оперативне втручання за такого стану хворого не мало істотних переваг порівняно з медикаментозною терапією. Попри ризик ускладнень 12 серпня 2015 року 29-річного Федора Вігеля було прооперовано.

ВИСНОВОК: повторно створена клініко-експертна комісія, вивчивши ситуацію, не виявила непрофесійності у діях лікарів Старокостянтинівської центральної районної лікарні, які призвели б до смерті Федора Вігеля.