Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова "Радикальної партії Олега Ляшка"

Ляшко заявив, що «Радикальна партія» доможеться відновлення держфінансування закладів профтехосвіти

29 серпня 2016 року народний депутат Україн Олег Ляшко заявив, що фракція «Радикальної партії» зробить все можливе для повного відновлення фінансування закладів професійно-технічної освіти з Державного бюджету. Він також додав, що до Верховної Ради уже направлено відповідний документ. Нагадаємо, що ще 4 лютого 2016 року парламент ухвалив зміни до Держбюджету на поточний рік щодо 100% фінансування ПТУ за рахунок держави. Тоді цей законопроект підтримала більшість депутатів від РПЛ. Однак 18 березня 2016 року Петро Порошенко його ветував. З 31 березня документ з пропозиціями Президента очікує на повторний розгляд у парламенті.
Не виконано
Сказано 29 серпня 2016 р.

Джерело

  • http://www.liashko.ua/news/general/2323-lyashko-nezabarom-shukatimemo-za-kordonom-ne-lishe-ministriv-i-radnikiv-ale-j-kombajneriv-ta-traktoristiv
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=60034
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=57970
  • http://www.liashko.ua/news/general/3644-lyashko-yaksho-ti-bolnij-i-durnij-ti-nikomu-ne-treba
  • https://mon.gov.ua/storage/app/media/Serpneva%20conferentcia/2019/Institut-osv-analitiki.pdf

Результат

20 грудня 2016 року парламент ухвалив пропозиції Кабміну щодо внесення змін до Бюджетного кодексу у частині порядку фінансування закладів професійно-технічної освіти. Тепер, щоб покрити дефіцит місцевого бюджету на фінансування ПТУ, буде виділятися спеціальна освітня субвенція з фонду регіонального розвитку. Зазначимо, що новостворений механізм не означає відновлення 100% державного фінансування згаданих навчальних закладів.

Фракція «Радикальної партії» не голосувала за відповідний проект закону №5131 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо удосконалення складання та виконання бюджетів)».

Додамо, що 18 січня 2017 року пропозиції Президента до Закону «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» щодо фінансування професійно-технічної освіти» №3830-3 було відхилено та знято з розгляду, хоча самі «радикали» за них голосували.

5 вересня 2017 року, під час голосування законопроекту про освіту (№3491-д) Рада не врахувала поправки про відновлення повного державного фінансування закладів профтехосвіти.

Станом на кінець каденції заклади середньої ланки освіти фінансуються коштом місцевих бюджетів та коштом державних субвенцій. Ляшко не домігся свого, обіцянка отримує статус "не виконано"