Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Литвин пообіцяв домогтись вирішення проблем ветеранів афганців

22 вересня 2014 року кандидат в народні депутати по одномандатному виборчому округу № 65 Володимир Литвин у своїй програмі пообіцяв домогтись вирішення проблем ветеранів афганців.
Виконано
Сказано 22 вересня 2014 р.

Джерело

  • http://www.cvk.gov.ua/wvnd2014/wp407pt001f01=910pf7201=7597.html
  • http://www.cvk.gov.ua/wvnd2014/wp407pt001f01=910pf7201=7597.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=1990
  • Лист
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=17028
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_arh_golos?g_id=1197808&n_skl=8

Результат

17 липня 2015 року Верховною Радою ухвалений Закон відносно оподаткування пенсій інвалідів війни і деяких інших категорій осіб (законопроект № 2781).

Стаття 164 Податкового кодексу доповнена нормою, згідно якої не обкладаються 15-% податком пенсії, які виплачуються учасникам бойових дій Другої світової війни, інвалідам війни і особам, на яких поширюється дія статті 10 Закону про статус ветеранів війни.

Таким чином, звільнення від оподаткування згідно із законопроектом поширюватиметься на пенсії також і учасників АТО, афганців і тому подібне. Депутат був відсутній під час голосування за цю ініціативу.

Станом на 23 серпня 2016 року ВРУ ухвалила проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення рівня соціального захисту ветеранів війни» №0932. Метою прийняття законопроекту є: удосконалення системи забезпечення спеціальним автотранспортом воїнів-інтернаціоналістів; надання можливості сім’ям нагороджених померлих учасників бойових дій отримувати від держави соціальний захист; вирішення актуальних проблем учасників бойових дій та їх сімей; підвищення рівня пенсійного забезпечення членів сімей ветеранів війни, в тому числі воїнів-інтернаціоналістів. Володимир Литвин підтримав прийняття законопроекту.

Наступного року ми вирішили уточнити у нардепа його наступні кроки реалізації програми. Однак Литвин повідомив про фактичну діяльність, а це – допомога Громадським організаціям: «Районним радам ветеранів», «Районним спілкам ветеранів Афганістану» Чорнобильцям та їх членам щорічно надається матеріальна допомога. Також, він додав, що Благодійним фондом Литвина «Майбутнє Полісся» видано матеріальну допомогу пораненим військовим АТО та родинам загиблих в АТО (327 сімей) понад 1120000 грн.

27 лютого 2018 року в парламенті України народні депутати проголосували за проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до Кабінету Міністрів України щодо створення Міністерства України у справах ветеранів - центрального органу виконавчої влади для забезпечення формування та реалізації державної політики у сфері соціального захисту ветеранів війни (№7505) - за основу та в цілому.

Метою проекту Постанови є створення дієвого механізму реалізації ветеранами війни, в тому числі із числа учасників антитерористичної операції, членів сімей загиблих таких осіб наданих їм державних соціальних гарантій шляхом створення цілісної державної системи з одним державним органом на чолі – Міністерством України у справах ветеранів.

Народний депутат України Литвин підтримав даний документ.

Депутат також голосував "за" ухвалення законопроекту №5713.

Члени сімей загиблих осіб, які загинули (пропали безвісті) або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час захисту Батьківщини або виконання інших обов’язків військової служби (стосується також і загиблих в Афганістані), матимуть право на пільги без урахування середньомісячного сукупного доходу сім'ї.

Обіцянка отримує статус "виконано".