Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Батьківщина"
  • Перший заступник голови Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування

Дубіль пообіцяв, що «Батьківщина» зробить все можливе для скасування підвищених тарифів

16 серпня 2016 року народний депутат України Валерій Дубіль запевнив, що «Батьківщина» зробить все можливе для відміни підвищених тарифів на житлово-комунальні послуги.
Виконано
Сказано 16 серпня 2016 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/dubil.valerii/posts/851291041672352
  • http://ba.org.ua/adminsud-znovu-zatyaguye-tarifnu-spravu-timoshenko-proti-uryadu-oleksandr-troximec/
  • https://blogs.pravda.com.ua/authors/krulko/5c7d47dd7beee/
  • https://prm.ua/v-ukrayini-zrosla-vartist-zhitlovo-komunalnih-poslug/

Результат

Обіцянка отримує статус "виконано". Тарифи в Україні станом на 13 серпня 2019 року тільки зростали, однак депутати партії докладали зусиль для зміни ситуації в напрямку пониження тарифів.

Нардепи від "Батьківщини" ініціювали в співавторстві 2 законопроекти: Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про житлово-комунальні послуги" щодо належного соціально-економічного захисту учасників антитерористичної операції та членів їх сімей (про справедливе призначення та надання субсидій) № 2074а та Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про житлово-комунальні послуги" щодо права на відмову від послуги постачання теплової енергії № 2074а. Однак дані законопроекти не були прийняті.

В Україні протягом квітня 2019 року зросла вартість житлово-комунальних послуг за рахунок підняття тарифів на водопостачання та водовідведення, а також на утримання будинків та прибудинкових територій. Про це повідомила Державна служба статистики.

Так, зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,2% відбулося за рахунок підвищення тарифів на каналізацію та водопостачання – на 0,7%, утримання будинків та прибудинкових територій – на 0,4%.

4 березня 2019 року Окружний адміністративний суд м. Києва задовільнив позов Юлії Тимошенко проти уряду і визнала незаконною постанову Кабміну N315 від 2015 року про встановлення єдиної ціни на газ на рівні 6879 грн за тисячу кубометрів для населення та промисловості. КМУ відреагував заявою про апеляцією на це рішення суду.