Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Буряк обіцяє звільнити вчителів-сепаратистів

15 серпня 2016 року міський голова Запоріжжя Володимир Буряк пообіцяв, що звільнить з посад директорів та вчителів запорізьких шкіл, які підтримують ідеї сепаратизму, якщо цей факт буде підтверджений силовиками. Нагадаємо, 7 серпня в Запоріжжі розгорівся скандал через сепаратистські погляди директорів та вчителів шкіл міста, які в соціальній мережі активно підтримують окупаційну політику Путіна та симпатизують терористичним організаціям, які окупували Донбас.
Архів
Сказано 15 серпня 2016 р.

Джерело

  • http://www.061.ua/news/1331865
  • http://www.061.ua/news/1322634
  • http://www.061.ua/news/1401386
  • http://forpost.media/novosti/v-zaporozhe-zakonchilas-proverka-uchitelej-lajkavshih-v-socsetjah-prorossijskie-pabliki.html

Результат

В СБУ Запорізької області повідомили, що, за станом на 12 жовтня 2016 року, ще не завершили перевірку за фактом розміщення в соцмережах запорізькими вчителями сепаратистських висловлювань. Про результати перевірки буде повідомлено додатково.

10 листопада 2016 року директор департаменту освіти Запорізької області Тетяна Озерова повідомила, що перевірка вчителів, які ставили в «Однокласниках» «лайки» в проросійських пабліках закінчена, СБУ дала оцінку, фігуранти написали пояснення, проведені всі наради на місцях. Всі без винятку вчителі заявили, що вони патріоти і цього не робили. Від міського департаменту освіти, якому підпорядковуються школи, отримані листи про те, що роз'яснювальні роботи були проведені та всі педагоги залишились працювати на колишніх місцях.

В СБУ викликали вчителів на допит і провели роз'яснювальну роботу, а в департаменту освіти видали внутрішнє розпорядження всім педагогам видалити свої сторінки в соцмережах або промоніторити на наявність проросійських записів.