Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Шипко пообіцяв сприяти введенню сучасних технологій планування роботи амбулаторій та поліклінік

18 вересня 2014 року кандидат в народні депутати України Андрій Шипко в своїй передвиборній програмі пообіцяв сприяти введенню сучасних технологій планування роботи амбулаторій та поліклінік, зокрема електронного управління потоками пацієнтів.
Виконано
Сказано 18 вересня 2014 р.

Джерело

  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?pt001f01=910&pf7201=8657
  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?pt001f01=910&pf7201=8657
  • 1
  • 1
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt2/reports.dep2?PERSON=5785&SKL=9

Результат

Згідно з відповіддю від народного депутата України Андрія Шипка від 4 грудня 2018 року стало відомо щодо сучасних технологій планування роботи амбулаторій.

У червні 2017 року Верховна рада України ухвалила у першому читанні законопроект№6327 Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів, з врахуванням наданих депутатом поправок щодо включення в пакет держпослуг медичної допомоги для дітей, пологів і вагітності, а також впровадження терміну "медична субсидія", яка працювала б як комунальна і була здатна забезпечити лікування представників незахищених верств населення та пенсіонерів.

Підтримавши цей документ, Андрієм Шипко було надано 64 поправки до Проекту закону, 33 з яких було враховано повністю, зокрема і тих, що стосувалися введення сучасних технологій планування роботи амбулаторій, зокрема електронного управління потоками пацієнтів.

В жовтні 2017 року Парламент ухвалив зазначений документ, надавши старт медичній реформі. Особисто Шипко за нього не голосував під час розгляду у другому читанні, але, як він зазначив, виключно через відсутність у законопроекті механізму фінансування змін в галузі в обсязі (не менше 5 % ВВП), що визначений в тому ж проекті закону, також була не врахована поправка нардепа, яка запроваджувала в Україні систему загальнообов'язкового медичного страхування.

Що стосується, електронного управління в сфері охорони здоров’я, то в рамках медичної реформи по всій території держави запрацювала система Е- Health, розробка якої - це результат спільної роботи депутатів, МОЗ та фахівців галузі.Тому, питання введення сучасних технологій планування роботи амбулаторій фактично було вирішено ще рік тому, що дало змогу народному депутату зосередитись на залученні фінансування на розвиток медичної сфери свого виборчого округу та переоснащенні місцевих закладів охорони здоров'я сучасною технікою.

Як зазначив нардеп, в рамках програми по переобладнанню лікарень, Нікополь отримав 950 тис, за рахунок яких були придбані скутери, комп'ютери і ноутбуки для підвищення мобільності та ефективності роботи амбулаторій Нікополя.

Окрім того, на базі Нікопольської лікарні № 4 було встановлене високотехнічне рентгенівське обладнання вартістю 700 тис грн.Також, з державного бюджету виділено 7 млн. 700 тис грн на реконструкцію частини будівлі амбулаторії № 1, З КЗ "Нікопольський центр первинної медико-санітарної допомоги" під дитяче стаціонарне та консультативно- діагностичне відділення. Загалом виділено 22 млн. 462 тис грн, при вартості об'єкта 37 млн 432 тис. грн.

Та ще 7 млн 212 тис. грн. на будівництво будівлі під амбулаторію ЗПСМ КЗ "Нікопольський центр первинної медико-санітарної допомоги" по вул. Чалого.

Для ЦРЛ закуплений стерилізатор, придбано апарат радіохвильової хірургії "Сургетрон" та апарат Холдера, на що виділено 5,5 млн. грн.

Окрім того, в цього році на закупівлю медичного обладнання для КЗ "Центральна міська лікарня" м. Покров виділено 685 тис. грн.