Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова політичної партії "Соціал - демократична партія"

Каплін пообіцяв заблокувати роботу ПАТ «Полтавагаз» у разі невстановлення громадянам індивідуальних газових лічильників

2 серпня 2016 року народний депутат України Сергій Каплін пообіцяв заблокувати роботу ПАТ«Полтавагаз» у разі невстановлення громадянам індивідуальних приладів обліку газу. Компанія ПАТ «Полтавагаз» порушує законодавство, встановлюючи загальнобудинкові лічильники у місті. Юристи "Партії простих людей" вже готують зразок позовної заяви до суду на ПАТ «Полтавагаз», якщо компанія не налагодить своєї роботи.Їх можна буде отримати в приймальні "Партії простих людей".
Не виконано
Сказано 2 серпня 2016 р.

Джерело

  • http://poltava.to/news/39503/
  • https://www.facebook.com/kaplins/posts/1258713597533975?pnref=story
  • http://blog.poltava.to/kaplin/6081/
  • https://poltava.to/news/50216/

Результат

25 жовтня 2016 року Сергій Каплін повідомив, що завдяки його зусиллям "Полтавагаз" встановлює замість загальнобудинкових лічильників індивідуальні.

22 березня 2017 року Каплін закликав ПАТ "ПОЛТАВАГАЗ" встановлювати індивідуальні газові лічильники за рахунок компанії.

11 березня 2019 року стало відомо, що НКРЕКП не погодило ПАТ «Полтавагаз» проект інвестиційної програми на 2019 рік, тому 27 тисяч домоволодінь у Полтаві та Полтавському районі поки не мають індивідуальних лічильників. Згідно з вимогами Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» ПАТ «Полтавагаз» зобов’язаний забезпечити встановлення лічильників газу для населення. Станом на сьогодні без лічильників залишилось 939 домоволодінь Полтави та району, які використовують газ для підігріву води та приготування їжі, а також 27 тисяч 358 домоволодінь, які використовують газ тільки для приготування їжі.

Варто додати, що у 2016 році перший заступник голови правління ПАТ «Полтавагаз» Сергій Мокрий пояснював, чому НКРЕКП вирішив встановлювати на багатоповерхівки загальнобудинкові лічильники замість індивідуальних. Головна причина — на встановлення індивідуальних немає коштів.

Поряд з цим, за період від дати надання обіцянки (2 серпня 2016 року) до сьогоднішнього моменту Сергій Каплін так і не блокував роботу ПАТ «Полтавагаз» для стимулювання підприємтсва до встановлення індивідуальних газових лічильників. Таким чином, обіцянка отримує статус «не виконано».