Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Хомко пообіцяв вирішити житлове питання мешканців гуртожитку на вул. Небесної Сотні

26 липня 2016 року міський голова Рівного Володимир Хомко пообіцяв вирішити житлове питання 35 сімей, які проживають в гуртожитку №6-А на вул. Небесної Сотні (вул. Кіквідзе). Хомко запевнив, що дозволить приватизувати кімнати, якщо після аудиту буде висновок, що гуртожиток не аварійний. У разі підтвердження аварійності міський голова пообіцяв провести ремонт будівлі або побудувати новий аналогічний за площею, якщо будівля не підлягатиме ремонту (відео 01:00-01:45).
Виконано
Сказано 26 липня 2016 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=s1zM649F7Js
  • http://radiotrek.rv.ua/news/guurtozhytok_na_nebesnoi_sotni_bilshe_ne_chipatymut_209862.html
  • https://www.youtube.com/watch?v=BqAn9eo_-Vs
  • http://vse.rv.ua/news/1482417375-volodimir-homko-vidmovivsya-zadovilniti-vimogu-rivnyan.html
  • http://radiotrek.rv.ua/news/to_budynok_na_nebesnoi_sotni__ne_avariynyy_211546.html
  • http://irivne.info/skandal-u-rivneradi-homka-vidpravlyayut-na-likarnyaniy/
  • Лист голови з реорганізації управління Воложимира Лапюка

Результат

За інформацією наданою міською радою від 7 квітня 2021 року, для мешканців гуртожитку була надана можливість приватизувати житло. Наразі із 35 кімнат 30 приватизовано.

Оскільки питання мешканців гуртожитку було вирішено на їх користь, обіцянка отримує статус Виконано.

Нагадаємо попередній хід подій:

27 жовтня 2016 року сесія міської ради Рівного ухвалила рішення виділити 70 тисяч гривень на проведення повторної експертизи на аварійність гуртожитку на вулиці Небесної Сотні. Експертизу проводитиме компанія, яку обрали самі мешканці, адже з рішенням державного інституту, що визнало їх будинок аварійним, вони не погодилися.

22 грудня 2016 року на сесії Рівненської міської ради мешканці гуртожитку по вул. Небесної Сотні представили рішення експертного органу другої експертизи про стан будинку. Цей орган визначив зношеність конструкції у 67%, а для визнання будинку аварійним потрібно 80%. Володимир Хомко з висновком не погодився та відмовився підписати дозвіл на приватизацію. Начальник ДАБІ Ігор Мічуда відзначив, що за ремонт цього будинку однаково не візьметься ні одна компанія без відселення місцевих жителів. У результаті розгляд питання щодо гуртожитку завершився перекриттям вулиці Соборної у районі пивзаводу.