Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Дубневич пообіцяв всебічно підтримувати ініціативи громади щодо забезпечення солдатів надійними засобами захисту

27 вересня 2014 року кандидат в народні депутати України Богдан Дубневич в своїй передвиборній програмі пообіцяв всебічно підтримувати ініціативи громади щодо забезпечення солдатів надійними засобами захисту, військовою формою, іншим військовим спорядженням.
Виконано
Сказано 27 вересня 2014 р.

Джерело

  • http://www.cvk.gov.ua/wvnd2014/wp407pt001f01=910pf7201=12662.html
  • http://www.cvk.gov.ua/wvnd2014/wp407pt001f01=910pf7201=12662.html
  • Лист помічника народного депутата від 6 червня 2018 року

Результат

На початку травня 2018 року ми направили запит народному депутату. Згідно наданої відповіді помічником стало відомо, що брати Дубневичі надавали фінансову допомогу починаючи з 2014 року, яку висвітлював Центр забезпечення військових «Народної самооборони Львівщини» у таких сумах: 121 640 тис. євро; 4300 тис. доларів; 169 472 тис. грн. Спільно з юристами підготовлено та надіслано в кожну сім’ю спеціальну пам’ятку для воїнів АТО та їхніх родин для полегшення звернень в різні інстанції з проблемних питань. Зокрема, щодо оформлення статусу учасника АТО, субсидій та вирішення соціально-побутових проблем.Проведено низку нарад на рівні області та районів щодо забезпечення учасників АТО земельними ділянками.

Усі учасники АТО чи члени їхніх сімей (343 особи), які подали клопотання про фінансову допомогу на ім’я народного депутата України, її отримали (2014-2017 рр.) за сприяння Благодійної організації «Фонд братів Дубневичів».

У громадських приймальнях Богдана Дубневича усім, хто звернувся, надано військову форму для мобілізованих.

Брати Дубневичі купували потрібну військову амуніцію самотужки. Хлопцям на передову передали понад 300 комплектів форм і більше тисячі пар шкарпеток, понад 20 тепловізорів, автомобілі, бронежилети, кевларові каски, бензопили, генератори, пальне. Спільно з волонтерами з ГО «Гвардія Патріотів», яка працює на Пустомитівщині, спорядили прикордонників.

У громадських приймальнях депутата в містах Пустомити та Львів можна отримати консультацію щодо оформлення документів для отримання статусу учасника бойових дій, соціальних гарантій, пільг. У багатьох селах на особистих прийомах парламентарій постійно піднімає питання забезпечення земельними ділянками учасників АТО.

У 2016 році на Луганщину привезли броньовану машину бійцю 8-ої роти 80-го батальйону 81-ої бригади. Куплений спільними зусиллями автомобіль з активістами Пустомитівщини відправили для бійців Правого Сектору. За сприяння народного депутата ремонтується уся техніка: КАМази і БТРи для бійців з Пустомитівщини. Обладнано близько 20 бронетранспортерів, 8 з яких – капітально. Ремонт такої військової спецтехніки обходиться від 150 тисяч гривень за одиницю.

Допомога велась і ведеться постійно. Депутат часто їздить на передову, особисто надає допомогу військовим, не даючи інформації на загал.

За даними волонтерського фонду «Повернись живим!», народні депутати брати Дубневичі у рамках акції “Десятина на армію” зробили рекордну пожертву для потреб армії, придбавши у 72-гу бригаду п’ять повнопривідних позашляховиків.

У лютому цього ж року Богдан Дубневич передав автомобіль Фольксваген Транспортер Руслану Ковалю, командиру взводу забезпечення, в.о командира бригадної артилерійської бригади.

У 2017 році до народного депутата звернувся один учасник АТО на особистому прийомі з проханням вирішити проблему з працевлаштуванням. Після з’ясування всіх обставин та освіти – чоловіка влаштовано на роботу в лісництво. Було запропоновано також роботу на будівництві та сільському господарстві.

У своїй декларації за 2017 рік народний депутат вказав, що 935 тысяч грн. – допомога Збройним силам України.

Обіцянку вважаємо виконаною.