Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Литвин пообіцяв забезпечити необхідну допомогу інвалідам та дітям з особливими потребами

22 вересня 2014 року кандидат в народні депутати по одномандатному виборчому округу № 65 Володимир Литвин у своїй програмі пообіцяв забезпечити необхідну допомогу інвалідам та дітям з особливими потребами.
Виконано
Сказано 22 вересня 2014 р.

Джерело

  • http://www.cvk.gov.ua/wvnd2014/wp407pt001f01=910pf7201=7597.html
  • http://www.cvk.gov.ua/wvnd2014/wp407pt001f01=910pf7201=7597.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=59411
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=60740
  • https://www.facebook.com/vm.lytvyn/posts/1181383455311556
  • Лист

Результат

15 червня 2016 року у Верховній Раді зареєстровано проект закону «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» (щодо захисту інтересів дітей-інвалідів)» №4803-1. Одним з ініціаторів законопроекту виступив народний депутат Володимир Литвин. Станом на 20 грудня 2016 року законопроект опрацьовується в комітеті парламенту (29 серпня 2019 року його було знято з розгляду).

16 грудня 2016 року у ВРУ зареєстровано проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо відповідальності за обстеження та паспортизацію об'єктів громадського та цивільного призначення)» №5546. Проектом акта передбачається установлення відповідальності за незабезпечення обстеження та паспортизації об’єкта, що підлягає обов’язковому обстеженню, порушення порядку проведення такого обстеження та нереалізації заходів щодо забезпечення надійності та безпеки під час його експлуатації.

29 серпня 2019 року дану ініціативу було знято з розгляду.

23 січня 2017 року народний депутат у звіті за 2016 рік повідомив, що для потреб Соколівського та Лебедівського відділення стаціонарного догляду для постійного та тимчасового проживання самотніх громадян було надано продукти харчування, інвалідні візки, ходунки, матраци, милиці, функціональні ліжка, відеоапаратуру. Пенсіонери та інваліди округу отримали 23 інвалідні візки, 19 візків-ходунків, 12 милиць, 4 функціональні ліжка, 3 матраци.

Того ж року ми поцікавилися у нардепа, які дії він планує з допомоги людям з особливими потребами. Володимир Литвин вказав інформацію своєї діяльності ще з 2014 року. Так, до 2017 року, для лікарень та потреб інвалідів, дітей та людей похилого віку з Благодійного фонду Литвина «Майбутнє Полісся» передано 124 ходунків - ролят, 15 інвалідних візки, 21 милиць, лікарняне ліжко - 10 штук, стіл лікарняний - 5шт., ванна для процедур (медична) - 1, крісло гінекологічне - 3 шт, стіл лікарняний - 5, шафи для одягу - 6 шт, шприцевий насос - 1. Передано лікарням в безоплатну аренду 4 автомобілі швидкої допомоги для обслуговування жителів сіл. Забезпечив всі амбулаторії округу ноутбуками – 52 шт. Сприяв медичному обстеженню та лікуванню у столичних медичних закладах та закладах НАМНУ 426 інвалідам втому числі 27 хворим дітям з особливими потребами.

Верховна Рада восьмого скликання голосувала за наступні законопроекти, які стосуються допомоги інвалідам та дітям з особливими потребами:

№0933, який посилює соціальний захист осіб, що доглядають за дітьми-інвалідами (депутат голосував "за" його ухвалення) .

№1448, яким звільняються з військової служби особи, котрі мають на утриманні дітей-інвалідів I або II групи (не голосував за його ухвалення).

№2011, встановлюється, що не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов'язані (жінки та чоловіки), на утриманні яких перебуває дитина-інвалід підгрупи А віком до 18 років (депутат був відсутнім під час ухвалення).

№2026, котрий встановлює доплату дітям-інвалідам, що досягли 18 років (голосував за ухвалення ініціативи).

№2511а. Продовжено до 1 січня 2017 року дія норми Закону про загальнообов'язкове пенсійне держстрахування, яка надає особам, визнаним інвалідами II групи, право на призначення пенсії по інвалідності за наявності у них на час настання інвалідності або на день звернення за пенсією страхового стажу, необхідного для призначення пенсій по інвалідності I групи.

Таким чином, не буде допущено звуження змісту і об'єму існуючих прав і свобод інвалідів другої групи після 1 січня 2016 року (депутат був відсутнім під час голосування).

№2777. Документом встановлено, що інваліду, законному представнику недієздатного інваліда чи дитини-інваліда автомобіль, виданий безоплатно чи на пільгових умовах, у тому числі визнаний гуманітарною допомогою, за бажанням може бути безоплатно переданий у власність після закінчення 10-річного строку експлуатації у порядку, визначеному КМУ (В. Литвин був відсутній під час голосування).

№2781, який встановлює, що не оподатковуються пенсії учасників бойових дій у період Другої світової війни, АТО, інвалідів війни та осіб, на яких поширюється чинність статті 10 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" (депутат був відсутній під час голосування).

№2884. Документ передбачає видачу інвалідам без відповідних посвідчень довідок, які дають право на безкоштовний проїзд у громадському транспорті (депутат проголосував за ініціативу).

№2912. Цей закон дозволяє батькам дітей-інвалідів відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації. Їм також надається можливість проходити військову службу за місцем проживання, а також право на звільнення з військової служби (депутат підтримав документ).

№6155. Відповідно до законопроекту, українських інвалідів будуть безкоштовно доставляти до реабілітаційних центрів та додому (депутат не голосував за ухвалення ініціативи).

№6211. Законопроект передбачає, що частина судового збору піде на облаштування приміщень судів, щоб спростити доступ до них людей із інвалідністю (депутат підтримав ухвалення законопроекту).

№6536 щодо безперешкодного доступу для осіб з інвалідністю до будівель і споруд (документ підтримано у першому читанні, депутат голосував "за").

№7161, яким закріплюється норма про те, що у разі порушення функцій організму, в тому числі ампутації ніг і рук, група інвалідності встановлюється безстроково, тобто не треба щороку її підтверджувати (депутат не голосував за ухвалення).

№7370 щодо посилення захисту осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення при здійсненні містобудівної діяльності (депутат підтримав у першому читанні)

№7537. На дітей загиблих журналістів і дітей людей з інвалідністю буде поширено дію Закону "Про оздоровлення і відпочинок дітей" і вони отримають право на відповідні послуги (депутат проголосував за ухвалення цієї ініціативи).

№8556 щодо доступу осіб з особливими освітніми потребами до освітніх послуг (депутат підтримав ухвалення ініціативи).

№4022 щодо призначення пенсій особам, які стали інвалідами під час участі в Революції гідності (депутат підтримав ухвалення ініціативи).

№6437 щодо особливостей доступу осіб з особливими освітніми потребами до освітніх послуг (Володимир Литвин голосував "за" ухвалення документу).

Обіцянка отримує статус "виконано".