Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Семерак обіцяє оприлюднити дані щодо майнових втрат внаслідок російської агресії та кроки щодо захисту держінтересів

11 липня 2016 року міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак запевнив, що узагальнені дані щодо майнових втрат внаслідок анексії Криму та окупації частини Донбасу, подальші кроки щодо захисту державних інтересів будуть обов’язково оприлюднені. Міністр повідомив, що у результаті військових дій на Сході України та незаконної анексії Криму виникла низка екологічних загроз, пов’язаних із забрудненням довкілля та знищенням заповідників. Виявлено достатньо багато проблемних зон у природно-заповідному фонді Донецької, Луганської областей та на Харківщині, яка межує із зоною АТО.
Не виконано
Сказано 11 липня 2016 р.

Джерело

  • http://www.menr.gov.ua/press-center/news/123-news1/5098-u-minpryrody-pidrakhuiut-mainovi-vtraty-vnaslidok-aneksii-krymu-ta-okupatsii-chastyny-donbasu
  • https://www.facebook.com/os.semerak/posts/1504528312900661
  • Лист від Міністерства енергетики та захисту довкілля від 14 листопада 2019 року
  • http://deis.menr.gov.ua/

Результат

Відповідно до листа Міністерства енергетики та захисту довкілля України від 14 листопада 2019 року, Мінекоенерго за підтримки ОБСЄ було реалізовано проєкт "Визначення шкоди, завданої довкіллю на сході України". Тут відбулось дослідження роботи промислових підприємств та об'єктів критичної інфраструктури, розглянуті проблеми порушення режиму експлуатації шахт, водопостачання та водовідведення, визначали вплив на земельний фонд, екосистеми, флори та фауни. У результаті відповідних досліджень було розроблено Екологічну інформаційну систему Донбасу.

У листі не було зазначено даних щодо завершення моніторингу та кроків у контексті захисту державних інтересів.

Враховуючи вищезазначену інформацію, обіцянка після відставки уряду отримала статус "не виконано".