Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Голова партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина"
  • Голова депутатської фракції "Батьківщина"
  • Член Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

Тимошенко пообіцяла, що «Батьківщина» підтримає закон про спецконфіскацію, якщо в ньому буде враховано вимоги її фракції

4 липня 2016 року народний депутат України Юлія Тимошенко пообіцяла, що «Батьківщина» підтримає проект закону №4811 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення дієвих механізмів, спрямованих на виявлення майна, набутого злочинним чи іншим неправомірним шляхом, запобігання його використанню всупереч інтересам суспільства і держави», якщо в ньому буде враховано вимоги фракції. За її словами, у новій редакції закону має бути передбачено конфіскацію виключно коштів Януковича та його оточення; зарахування конфіскованих цінних паперів до бюджету за номінальною вартістю без дисконтів; та вилучення прихованого механізму легалізації корупційних схем збагачення за рахунок продажу конфіскованих нафтопродуктів Курченка.
Архів
Сказано 4 липня 2016 р.

Джерело

  • http://ba.org.ua/batkivshhina-pidtrimaye-zakon-pro-speckonfiskaciyu-yakshho-vin-stosuvatimetsya-koshtiv-yanukovicha-a-ne-prostix-lyudej/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=59403
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=59541
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=60050
  • https://youtu.be/IXILHDCRtnA

Результат

5 липня 2016 року законопроект №4811 було відкликано та зареєстровано альтернативний — проект закону №4890 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей стягнення в дохід держави необґрунтованих активів та активів, власник яких не встановлений». 7 липня Рада не змогла включити його до порядку денного. Під час цього голосування усі народні депутати від фракції «Батьківщини» були відсутні.

20 жовтня 2016 року у парламенті не знайшлося голосів за включення до порядку денного проекту закону №5142 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення стягнення в дохід держави необґрунтованих активів». Фракція «Батьківщини» також не підтримала це рішення.

6 лютого 2017 року Юлія Тимошенко запевнила, що її фракція у ВРУ ніколи не підтримає законопроект про спецконфіскацію. За її словами, він не має відношення до повернення коштів, незаконно виведених Януковичем (відео: 01:43:20).

Обіцянка переноситься в категорію "архівні обіцянки", оскільки ВРУ не розглядала законопроект щодо здійснення спецконфіскації.