Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Народний депутат України
  • Член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки

Парубій планує у стінах ВРУ відкрити музей українського парламентаризму впродовж літа 2016 року

1 липня 2016 року Голова Верховної Ради України Андрій Парубій запевнив, що у стінах ВРУ буде відкрито музей українського парламентаризму.
Не виконано
Сказано 1 липня 2016 р.

Джерело

  • http://www.ukrinform.ua/rubric-politycs/2043291-novij-kuluari-j-muzej-parubij-zatiav-remont-u-radi.html
  • Лист від ВРУ
  • http://www.unn.com.ua/ru/news/1685625-v-rade-obnovili-kovry-i-vystavili-istoricheskiy-flag-ukrainy
  • http://rada.gov.ua/fsview/153931.html

Результат

Відповідно до листа від Апарату ВРУ від 10 листопада 2016 року, Першим заступником Керівника Апарату ВРУ видано Розпорядження "Про створення Музею українського парламентаризму", в якому визначені терміни сформування відповідної робочої групи, розроблення та затвердження проекту технічного завдання тощо. Строки створення музею будуть визначені в робочому порядку.

5 вересня 2017 року в парламенті розпочалася VII сесія роботи ВРУ. Відвідувачів стін парламенту чекали нові зміни в інтер'єрі будівлі Верховної Ради. Зокрема, у кулуарах ВР замінили килими і в спеціальному скляному боксі розмістили державний прапор України, а на першому поверсі встановили стенди з інформацією про державні символи України. Однак, обіцяний музей парламентаризму відкритий так і не був.

А вже, 18 січня 2018 року у рамках створення Музею українського парламентаризму відкрито чергову постійно діючу експозицію з нагоди 100-літнього ювілею проголошення незалежності Української Народної Республіки 22 січня 1918 року. Таким, чином Парубій не кидає спроб створити повноцінний музей українського парламентаризму в стінах ВРУ. Нагадаємо, що відкрити такий Андрій Парубій обіцяв ще протягом літа 2016 року.